x

Predstavljena Škoda Rapid !

ASA Auto je danas u Sarajevu predstavio novi model Škode, nazvan Rapid. Riječ je o vozilu koje je u Škodinoj ponudi smješteno između Fabije i Octavije. Rapidom Škoda, koja je najuspješniji proizvođač automobila na bh. tržištu, želi preuzeti primat u nižoj srednjoj klasi.

“ŠKODA je neprikosnoveni lider na BiH tržištu i sa tim smo jako zadovoljni. Naša misija je da ovaj brend i dalje ostane na toj liderskoj poziciji. Neosporna činjenica je da svojim kvalitetom proizvoda ŠKODA postavlja standard u kontekstu uloženo-dobiveno i nudi najviše svojim kupcima. S tim u vezi, novi model ŠKODA Rapid će biti od velikog značaja u ostvarivanju budućih ciljeva, ali i očuvanju trenutne pozicije ŠKODA brenda u BiH.“ –istakao je tokom predstavljanja modela g. Senad Olovčić, direktor Asa Auto.

Škoda Rapid je, kako je danas kazao Ibrahim Kaba, brand menadžer Škode, trebala u BiH biti predstavljena i ranije, no u ASA Autu nisu bili zadovoljni cijenama koje je predložio proizvođač.

“Pregovarali smo dugo sa Mladom Boleslavom i tek kada smo dobili cijene koje su iznimno konkurente na bh. tržištu, odlučili smo Rapid prezentirati u BiH. Drugi razlog je vezan za vremenski period. Zimski mjeseci nisu najbolji period za kupovinu novog automobila te smo možda iz tog praktičnog razloga lansiranje ovog modela premjestili za početak proljeća kada tradicionalno prodaja novih automobila doživljava rast.“

Najnoviji model od centralnog je značaja za strategiju rasta češkog proizvođača. Prema riječima Senada Trnke, marketing menadžera Škode, Rapid po prvi put na najbolji način demonstrira četiri osnovne vrijednosti Škoda brenda - funkcionalnost, kvalitet, pristupačnost i dizajn.

“Uvjeren sam da će Rapid kao prvi od modela koji dolazi sa novim dizajnerskim izrazom privući i neke nove kupce koji i pored osnovnih vrijednosti traže vizuelno atraktivno vozilo. Škoda Rapid ima bezvremenski dizajn koji je elegantan, precizan i harmoničan. Sa nenadmašnim komforom, gotovo najvećim prtljažnim prostorom u klasi, bogatom standardnom opremom te najnovijom gamom VW benzinskih i dizelskih agregata mislim da model RAPID može postati jedno od najtraženijih vozila na BiH tržištu.”

Cijena Rapida počinje već od 20.115 KM za osnovni model 1.2 MPI Active 55Kw/75 KS. Standardna oprema ovog modela uključuje ABS, 2 zračna jastuka, klima uređaj, radio CD MP3, centralno zaključavanje, prednja maglo svijetla, grijana i elektro podesiva vanjska ogledala, električni podizači prozora naprijed i slično.

Za model sa turbobenzinskim motorom 1.2 TSI 63kW/84 KS i pomenutom opremom kupac treba da izdvoji 22.070 KM. Cijena osnovnog modela sa dizelskim motorom 1.6 TDI Active 77kW/105 KS iznosi 26.765 KM. Pored navedenih kupcima su na raspolaganju i benzinski motori 1.2 TSI 77kW/105 KS odnosno 1.4 TSI 90kW/122 KS koji dolazi isključivo sa DSG automatskim mjenjačem.

Za one koji traže nešto opremljenije vozilo tu je srednji paket opreme Ambition koji pored opreme sadržane u paketu Active sadrži i stavke kao što su: ESC (Electronic stabilization Control), Tempomat, MFA Board Computer, kromirani elementi interijera i dr. Cijena osnovnog modela 1.2 MPI 55Kw/75 KS sa ovim paketom opreme iznosi privlačnih 22.168 KM do registracije.

Najopremljenije vozilo dolazi sa paketom opreme Elegance gdje su uključene stavke standardne opreme poput aluminijumske felge 16’’, automatski klima uređaj, bočni zračni jastuci naprijed, srednji naslon za ruku naprijed, kožni upravljač itd. Cijena ovako opremljenog vozila sa osnovnim benzinskim agregatom iznosi 24.124 KM do registracije.

Rapid je potpuno novi model koji je dizajniran u Škodinom studiju i kako je rečeno na današnjem predstavljanju, od centralnog je značaja za strategiju rasta češkog proizvođača.

Naime, Škoda je, otkako ju je preuzeo VW koncern, prodala više od 15 miliona vozila u svijet. Samo u prošloj godini ta se brojka popela na skoro milion vozila. Sa Rapidom Škoda želi novi rast, a zanimljivo je da se kada je u pitanju svjetsko tržište, BiH nalazi na trećem mjestu po ukupnom broju prodatih primjeraka.

Stoga su u Škodi posebnu pažnju posvetili našem tržištu gdje u narednoj godini žele prodati, kako je kazao Sanel Trnka, skoro pet hiljada ovih vozila.

„Ovim modelom postavljamo nova mjerila u segmentu kompaktnih limuzina: Škoda  Rapid je prostran, elegantan i istovremeno pristupačan automobil za cijelu obitelj i oduševljava pametnim rješenjima, najmodernijom tehnologijom i velikim stupnjem ekonomičnosti. Ukratko: automobil koji omogućuje ugodnu, povoljnu i ekološki prihvatljivu mobilnost. Pravi automobil u pravo vrijeme“, rečeno je na predstavljanju.

Najmlađi Škodin model u svojim kompaktnim dimenzijama (dužine otprilike 4,5 metara i širine 1,7 metara) nudi iznenađujuće velik prostor. Pametna kompaktna limuzina nudi puno mjesta za pet putnika i njihovu prtljagu.

Podrazumijeva se da raspolaže i drugim pametnim rješenjima, izvanrednim omjerom cijene i vrijednosti kao i opsežnom sigurnosnom opremom. Kao pogonske jedinice nove kompaktne limuzine na raspolaganju su pet benzinskih motora kao i pet dizelskih agregata.

ASA je također pripremila i kreditnu te leasing liniju zakupovinu novog Rapida čime dodatno želi podstaći kupce da se odluče za novi Rapid.

Izvor:slobodna-bosna.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.