x

Predstavnici medija iz BiH posjetili Antaliju: Luksuzni hoteli iz bajke i nestvarne plaže! (II DIO)

Turistička agencija Fibula u svojoj ponudi ima veliki broj hotela u Antalijskoj regiji u Turskoj koje su i ove godine obišli domaći novinari. To su hoteli najviše kategorija sa all inclusiv uslugom. Hotelske komplekse čine veliki broj bazena i akva parkova, igrališta za najrazličitije sportove, wellness i spa centri.

Kako se najatraktivniji dio Tirkizne obale Turske priprema za početak turističke sezone u to su se mogli uvjeriti novinari iz BiH za koje je turistička agencija Fibula priredila sedmodnevno putovanje iz snova. Sedam dana boravka u ovom prelijepom dijelu Turske sigurno je premalo vremena da bi se obišle sve ljepote koje se tu nalaze, ali, ipak, sasvim dovoljno da se stekne utisak kako se nalazimo na svojevrsnom raju na zemlji.

 

Predivne plaže, prekrasni hoteli i još ljubazniji domaćini je ono što ćete sretati na svakom koraku tokom posjete regiji Antalije. Šta su novinari obišli tokom prva dva dana boravka u Antaliji pogledajte OVDJE, dok je trećeg i četvrtog dana uslijedila posjeta hotelima: Royal Dragon, Sueno Deluxe Side, Otium Seven Seas, Bosphorus Sorgun, Xanadu Hotel, Maxx Royal Belek, Regnum Carya, Ela Quality.

 

Više od 1. 500 hotela u antalijskoj regiji, od kojih su mnogi unikatni ili tematski te podsjećaju na ruske katedrale ili Veneciju i imaju čak i po nekoliko stotina soba, govori da se radi o ozbiljnoj turističkoj destinaciji. Nižu se jedan do drugog, a posebno veliki su hoteli čiji su vlasnici Rusi ili Azerbejdžanci. Oni su prepoznatljivi po kupolama i raskoši. Osim Turaka, vlasnici mnogih hotela su Nijemci.

 

Hoteli su uglavnom sa 5 zvjezdica, imaju raskošne terase, džakuzije, spa i fitness centre, a neki od njih i izlaz iz sobe na vlastiti bazen. Oko hotela su i bazeni raznih oblika i veličina – aqua parkovi , ogromne trampoline, egzotično drveće...  U hotelima gostima koji imaju all inclusive uslugu na raspolaganju je 50-ak jela, uz brojne turske poslastice i pića, tako da dodatno ne moraju potrošiti baš niti jednu marku.

 

Svakako važno je napomenuti da je većina hotela izgrađena u posljednjih 10 godina, a kada smo se kretali autobusom od jedne do druge destinacije primijetili smo i da se gradi još nekoliko novih. Po riječima našeg vodiča Fatmira Mušine, u antalijskoj regiji godišnje se izgradi više luksuznih objekata za turiste. On kaže da Fibula radi sa mnogima od njih i da dovodi goste iz BiH direktnim, čarter-letovima. Inače, predstavnici medija su bili izrazito oduševljeni samim gospodinom Mušinom, koji je prevazišao očekivanja i svojom vrhunskom profesionalnošću dokazao zašto je jedan od najcjenjenijih vodiča u Turskoj. Većina hotela u antalijskoj regiji, kako ističe, ima povoljne aranžmane, posebno za bračne parove sa djecom i u sezoni bude sedmično organizirano četiri do pet čarter-letova iz BiH. Inače, let od Sarajeva do Antalije traje negdje oko dva sata.

 

Pogledajte drugi dio galerije putovanja i provjerite zašto je Fibula bukirana pozivima za Antaliju. Mediji su definitivno doživjeli putovanje iz snova, a zahvaljujući najboljoj turističkoj agenciji u BiH. Isto očekuje sve one koji se odluče upravo sa Fibulom putovati u Tursku, budući da je sama organizacija iskristalisana i pažljivo osmišljena da svaki vaš momenat ima sjajnu namjenu. Uskoro vam donosimo i treći dio putovanja.

 

Fibula Air Travel Sarajevo, Ferhadija 24

Facebook i web  stranica: 

https://www.facebook.com/fibulaair/?fref=ts

www.fibula.ba

(Fokus.ba/Ekskluziva.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.