x

Premijera filma Politika i drugi zločini iduće godine!

Posljednjih mjesec dana radilo se na montaži i produkciji trailera za novi dugometražni film mladog bh. reditelja, Kenana Musića. Nakon što je snimanje filma `Politika i drugi zločini`, završeno 30. septembra, postprodukcijska ekipa filma je krenula na posao.

Film se snimao od 15. do 30. septebra na lokacijama grada Sarajeva. Film je sniman sa profesionalnom opremom za snimanje slike i tona uz mali budžet koji treba da se realizuje početkom 2014. godine.

Glavne ulogu u filmu imaju Adnan Novo, Dragan Marinković Maca i Muhamed Bahonjić.

Film `Politika i drugi zločini` govori o sukobu američkog novinara i bh. političara koji je nakon iskazanog nezadovoljstva člankom, koji objavljuje američki novinar, odlučio protjerati novinara iz države. Priča filma govori o tenzijama koje rastu između njih kroz čitav film, a sam film baziran je i inspirisan JMBG protestima koji su održani nedavno u Sarajevu.

Mladi reditelj potpisuje scenario i režiju i na ovom filmu. Pored Kenana, u mladoj autorskoj ekipi nalaze se i direktor fotografije Eldar Nurković, kompozitor muzike Osman Abdelmukaram, direktor zvuka Eldin Bihorac Bato, snimatelj Mario Ilić, kostimografi Jasenka Džanković i Edin Licina, šminkerica Nađa Muhić, ali i mnogi drugi. Produkciju filma potpisuju Benjamin Čengić, Semir Bujak i Edin Ličina, a izvršna producentica je Nejra Musić. Premijera filma se očekuje početkom iduće godine.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.