x

Premijera novo dizajniranog automobila Captiva SUV !

Poznat kao tvorac SUV segmenta s automobilom Suburban iz 1935. godine, Chevrolet ima više od 75 godina iskustva u proizvodnji SUV-ova. Na Sajmu automobila u Ženevi, ovaj će brand predstaviti novo dizajnirano izdanje SUV Captive.

Nova Captiva dolazi s nekoliko izmjena na stražnjem i prednjem dijelu, uključujući nova LED stražnja svjetla, uglaste kromirane vrhove ispušnih cijevi i preoblikovani odbojnik. S prednje je strane spušten odbojnik, uvedena nova maska te obnovljen dizajn svjetla za maglu, a novi su i aluminijski naplatci od 18 inča.

Captiva sada nudi mogućnost ulaska i pokretanja bez ključa kod viših paketa opreme. U unutrašnjosti vozila nalaze se sjedala u svježim bojama i od novih materijala (sjedala presvučena kožom u višim paketima opreme), te nova ploča s instrumentima. Dvozonska klima, paket ambijentalnog osvjetljenja te grijana stražnja sjedala u pojedinim paketima opreme osiguravaju još veću udobnost.

Ponuda od sedam sjedala te dodatna praktična rješenja čine novo dotjeranu Captivu tipičnim obiteljskim SUV-om. Ovog će ljeta Chevrolet proširiti svoju ponudu predstavljanjem automobila Trax s kojim ulazi u sve popularniji i brzo rastući segment malih SUV-ova. Trax će biti dostupan s prednjim pogonom kao i s pogonom na sva četiri kotača.

``S Captivom i Traxom, Chevrolet nudi dva vrlo posebna SUV-a u Europi, od kojih oba pronose Chevroletov kultni dizajn,`` rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica za Chevrolet i Cadillac Europe. ``Trax kombinira okretnost malog automobila i prilagodljivost SUV-a, što ga čini savršenim za današnje gradske avanturiste. Veća i snažnija Captiva zauzima moćniji stav. Captiva je idealan partner onima koji žele malo avanture, ali osjećaju da im treba više prostora, sposobnosti te malo veća praktičnost,`` dodala je Docherty. 

Prodaja Traxa u Bosni i Hercegovini započinje u ljeto

Planira se da će se Trax pojaviti u auto salonima Bosni i Hercegovini u ljeto ove godine. Chevroletov nov i malen SUV privlačnog izgleda, nudi izbor od tri ekonomična motora. Moguće je birati između 1,4-litarskoga benzinskog motora s turbo punjenjem od 140 KS (103 kW), 1,6-litarskoga benzinskog motora, kao i 1,7-litarskog dizel motora koji proizvodi 130 KS (96 kW). 

Sve inačice ručnog prijenosa imaju Start/Stop funkciju. Trax dolazi u verziji s prednjim pogonom (FWD) te pogonom na sva četiri kotača (AWD). 

Tehnologija Chevrolet My Link dolazi kao standard s višim paketima opreme, a radi se o sustavu koji povezuje sadržaj iz kompatibilnih pametnih telefona na 7-inčni zaslon u boji visoke razlučivosti osjetljiv na dodir. Chevrolet MyLink omogućava korisnicima navigaciju pomoću namjenske aplikacije BringGo na pametnom telefonu, kao i pristup internetskom radiju TuneIn.

Korisnici sustava MyLink koji posjeduju kompatibilni iPhone* (od 4S nadalje) s ugrađenim sustavom iOS6, moći će koristiti Siri, sustav korisničke podrške, za obavljanje niza aktivnosti pritom sigurno prateći cestu i držeći ruke na upravljaču.

Preliminarni tehnički podaci

Za Siri je potreban pristup internetu. Postoji mogućnost da Siri ne bude dostupna u svim područjima i na svim jezicima, a neke mogućnosti mogu ovisiti o području. Moguće je zaračunavanje mobilnih tarifa za protok informacija, ovisno o operateru.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.