Premijera u Vijećnici: Dalal i Deen 19. februara predstavljaju pjesmu za Eurosong!

19.02.2016 18:10
premijera-u-vijecnici-dalal-i-deen-19-februara-predstavljaju-pjesmu-za-eurosong-main

Domaća i evropska javnost imat će priliku 19. februara u 20:10 sati u programu Radio-televizije Bosne i Hercegovine premijerno čuti, ali i vidjeti izvođenje pjesme kojom će se naša država predstaviti na ovogodišnjem Eurosongu u Štokholmu.

Premijera pjesme koju će izvesti Dalal Midhat, Fuad Backović Deen, Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner bit će upriličena na svečanosti u sarajevskoj Vijećnici.

 

Ekipa BHRT-a na čelu sa šeficom bh. delegacije na Eurosongu Lejlom Babović i glavnim rediteljem BHT1 Vedadom Hodžićem zajedno sa Dalal, Deenom i Jalom večeras je posjetila Vijećnicu. U ovom najvećem i najreprezentativnijem objektu iz austrougarskog perioda zahvaljujući partnerstvu sa Gradom Sarajevom premijerno će biti izvedena pjesma kojom će se naša država predstaviti na ovogodišnjem Eurosongu. 

 

Pod rediteljskom palicom Vedada Hodžića vrijedna ekipa već je krenula sa probama za show, a televizijski urednik projekta BH Eurosonga i PR Maja Miralem kazala je za Klix.ba kako je za BHRT Eurosong mnogo više od klasične emisije. Ekipi stručnu podršku pruža i reditelj Haris Pašović. 

 

``Svjesni smo interesa koji ovo takmičenje izaziva, a posebno sada, s obzirom da nas veoma dugo nije bilo na Eurosongu. Drago nam je da se taj datum bliži i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja``, kazala je Maja Miralem. 

 

Publika u BiH imat će priliku pratiti premijerno predstavljanje pjesme uživo u programu BHT-a, ali i na njihovoj zvaničnoj web stranici. Evropska javnost također će moći poslušati, ali i pogledati izvođenje bh. numere na oficijelnoj stranici Eurosonga.

 

Podsjećamo, Radio-televizija Bosne i Hercegovine 25. novembra prošle godine zvanično je potvrdila učešće naše zemlje na takmičenju za najljepšu pjesmu Evrope.

 

Pjesmu čiji je autor Almir Ajanović na sceni u Štokholmu izvest će Dalal Midhat, Fuad Backović Deen, Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner. Deen je ranije obećao kako da će BiH imati sjajnu pjesmu, svjetski nastup, te da će naši predstavnici izgledati fenomenalno.

 

BiH nastupa 10. maja u prvoj polufinalnoj večeri. Ukupno 26 zemalja će nastupiti u finalu 14. maja, u koje će se kvalificirati po 10 zemalja iz obje polufinalne večeri.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.