x

Premijera u punoj Skenderiji: Kultna predstava ``Audicija`` se nakon 33 godine vratila na scenu!

Trideset i tri godine nakon nastanka u prepunoj dvorani ``Mirza Delibašić`` u Sarajevu premijerno je odigrana ``Audicija``, kultna predstava Akademije scenskih umjetnosti. Publika se od srca smijala starim, ali i novim šalama prilagođenim aktuelnoj društveno-političkoj situaciji.

Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić oživjeli su Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku, Davora Stevanovića i profesora te sa istim žarom uveselili publiku koja je jedva čekala da ih ponovo gleda.

 

Osim već poznatim fazonima iz originalne ``Audicije``, publika se večeras smijala i nekim novim koji su se odlično uklopili u njihove karaktere, piše Klix.

 

Salve smijeha izazvalo je i samo pojavljivanje glumaca na sceni, a svaki skeč ispraćen je gromoglasnim aplauzom publike koju su činile i mlađe i starije generacije. Također, bio je najavljen dolazak nogometnih reprezentativaca naše zemlje, ali se oni ipak nisu pojavili u dvorani.

 

Ova kultna predstava nastala je u decembru 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi put izvedena na Otvorenoj sceni Obala. Do danas je ostala zabilježena kao najuspješniji bh. teatarsko-studentski projekt svih vremena, koji niko nije nadmašio.

 

Njen uspjeh neminovan je i 33 godine poslije. 

 

Karte za još dva igranja u Sarajevu su rasprodate, a ogroman interes vlada i u drugim bh. gradovima, kao i u regiji gdje ``Audicija`` ide na turneju.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.