x

Preminuo glumac koji je igrao Tarzana!

Deni Miler, najstariji glumac koji je igrao Tarzana, preminuo je u 81. godini u Las Vegasu od Lu Gerigove bolesti. Američki glumac ostvario je nezaboravne uloge kao Djuk Šenon u TV seriji „Wagon Train” (1961-64) i kao epizodista u „Have Gun - Will Travel”, „The Brady Bunch” i „Gilligan’s Island”. Glumio je u preko 20 filmova i 230 serija.

Rođen u Blumingtonu, u Indijani, stameni (1,93m) Miler je sredinom pedestih godina prošlog vijeka igrao košarku u UCLA za legendarnog trenera Džona Vudena i razmišljao je i sam o karijeri košarkaškog ili trenera američkog fudbala, kada ga je na Sanset Bulevaru zapazio jedan agent. Nakon probnog snimanja (koje je režirao Džordž Kjukor) potpisao je ugovor sa MGM. Prvu ulogu ostvario je u drami „Some Came Running” (1958) sa Frenkom Sinatrom. 

 

Kada je 1959. angažovan na niskobudžetnom rimejku filma „Tarzan, Čovjek-majmun” iz 1932. (sa Džonijem Vajsmilerom u glavnoj ulozi) imao je samo 24 godine. Bio je prvi plavi Tarzan na filmu.

 

Reditelj Džozef Njuman zamislio je da to bude dio trilogije ali, kako je Miler priznao u intervjuu 2007, „taj prvi sa mnom je ispao toliko loš da su odustali od preostala dva”.

 

Drugom prilikom je izjavio: „Uživao sam igrajući Tarzana. Možda je to imalo loše posljedice po mene, ali ja nikad nisam ni pomišljao da glumim u dijelima Vilijama Šekspira”. Iza sebe je ostavio suprugu Nensi.

 

Bio je poznat je i po ulozi glumca vesterna Vajominga Bila Kelsa u urnebesnoj komediji „Žurka” Blejka Edvardsa sa Piterom Selersom u glavnoj ulozi.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.