x

Press konferencija: Meho Kodro i Džemal Berberović očekuju pobjedu protiv Radnika!

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” održana je press konferencija uoči utakmice 12. kola BH Telecom Premijer lige Bosne I Hercegovine u kojoj naše Sarajevo dočekuje Radnik iz Bijeljine.

Prisutnim medijima su se obratili Šef stručnog štaba, Meho Kodro, te naš prvotimac, Džemal Berberović.

 

“Nisu svi igrači spremni za sutrašnju utakmicu, Purić i Mitrevski vuku povrede te neće biti spremni za sutrašnju utakmicu. Što se tiče utakmice, ja se inače bojim izraza “apsolutni favorit”, definitivno mislim da su oni nezgodna ekipa i imaju trenera koji je dugo bio u Njemačkoj te gaje njihov stil igre. Igraju direktno prema protivničkim golu te je Obradović njihov najopasniji igrač. Mi prihvatamo ulogu favorita, ali svakoj utakmici treba prići na maksimalno korektan način. Stručni štab i igrači razmišljaju samo o sutrašnjoj utakmici, dok je derbi u drugom planu.”, rekao je Kodro osvrnuvši se na posljednju utakmicu Sarajeva, koja je odigrana u toku sedmice u Travniku.

 

“Mi smo htjeli odmoriti neke od igrača, a sve informacije koje smo dobili u posljednje dvije utakmice su jako korisne. Moram dodati da neki igrači nisu igrali dugo vremena te je teško od njih tražiti maksimum i mislim da ne treba donositi sud na osnovu jedne utakmice.”

 

Desni bek Sarajeva, Džemal Berberović, istakao je da se nada što ranijem postignutom golu.

 

“Što se tiče sutrašnje utakmice, imali smo sedmicu da se pripremimo za utakmicu. Na Koševo svi dolaze sa defanzivnom igrom, ali ako mi budemo pravi i ako ispoštujemo ono iz svlačionice ne bi trebalo biti problema. Nadam se što ranijem golu. Što se tiče derbija, to nam je još uvijek u drugom planu i prvo moramo da se koncentrišemo na sutrašnju utakmicu.”, kratko je rekao Kodro.

 

Sarajevo I Radnik igraju u subotu, 25.10. sa početkom u 14.30 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”. Cijene ulaznica su sljedeće: “Sjever – Vedran Puljić” – 5KM, Istok 8 KM, Zapad 10 KM. Spomenimo I to, da članovi našeg kluba na sutrašnju utakmicu mogu besplatno ući.

 

tekst: fcsarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.