x

Prevrnuta torta od jabuka!

Sastojci:

za biskvit:

 

3 žumanceta

6 kašika šećera

6 kašika brašna

korica limuna

3 bjelanceta

za karamel:

 

1 dl ulja

80 g šećera

sok od pola limuna,

50 g mljevenih oraha,

4-5 kiselkastih jabuka

po želji šlag

 

Ulje i šećer karamelizovati do svijetlosmeđe boje. Na namašćen kalup od 24 cm poredati oguljene jabuke narezane na kriške. Peći u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15-20 minuta.

 

U međuvremenu pripremiti biskvit. Žumance istući sa šećerom i dodati brašno i snijeg od bjelanaca i sve ostale sastojke.

 

Pečene jabuke posuti orasima i poprskati limunovim sokom. Preko jabuka dodati smjesu za biskvit i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečeni biskvit malo ohladiti i izvaditi iz kalupa tako što ćete ga izvrnuti na tanjir ili pleh.

 

Preliv pravite po vašem ukusu ili jednostavno premažite šlagom.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.