Prevrnuta torta od jabuka!
Sastojci:
za biskvit:
3 žumanceta
6 kašika šećera
6 kašika brašna
korica limuna
3 bjelanceta
za karamel:
1 dl ulja
80 g šećera
sok od pola limuna,
50 g mljevenih oraha,
4-5 kiselkastih jabuka
po želji šlag
Ulje i šećer karamelizovati do svijetlosmeđe boje. Na namašćen kalup od 24 cm poredati oguljene jabuke narezane na kriške. Peći u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15-20 minuta.
U međuvremenu pripremiti biskvit. Žumance istući sa šećerom i dodati brašno i snijeg od bjelanaca i sve ostale sastojke.
Pečene jabuke posuti orasima i poprskati limunovim sokom. Preko jabuka dodati smjesu za biskvit i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečeni biskvit malo ohladiti i izvaditi iz kalupa tako što ćete ga izvrnuti na tanjir ili pleh.
Preliv pravite po vašem ukusu ili jednostavno premažite šlagom.
Izvor: Nezavisne.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.