x

Prezentovan novi model ``Peugeot 301`` za bh. tržište !

Peugeot je u Sarajevu ispred tržnog centra BBI upriličio prezentaciju i predstavljanje novog modela na našem tržištu pod imenom 301. Prezentacija ja osmišljena kao dio trenutne turneje „Route 301`` koja je 01.11 počela u Istanbulu. Države kroz koje će proći novi model su Grčka, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Tunis, Alžir pa sve do Maroka u kojem je Kazablanka, finalna destinacija. Rutu kroz BiH su vozili Almir Čehajić Batko i Igor Kuvač, oni su ujedno prvi koji su testirali ovaj model.

- ``Ovo je bilo veoma zanimljivo iskustvo. Drago mi je da sam imao priliku voziti novi Peugeot model kroz Bosnu i Hercegovinu i da smo posjetili i predstavili nekoliko prelijepih turističkih lokacija u našoj državi``, rekao je između ostalog Almir Čehajić Batko.

Peugeot 301 se bazira na Platformi 1 PSA grupacije koju dijeli sa Citroenom C-Elyseé. Oba modela namjenjena su istočnim tržištima (čitaj: siromašnijim). Prilikom dizajniranja automobila korišteni su neki dizajnerski oblici koju su predstavljeni na modelima 508 i 208. Svojim dimenzijama, 4,442mm u dužinu i 1,953mm u širinu svrstava se u ponudu između modela 308 i 508.

Konkurencija koju navode iz Peugeota su: Chevrolet Aveo, Renault Fluence, Kia Rio Sedan, Škoda Rapid i pomenuti Citroen C-Elyseé. Njegova proizvodnja će bit u gradu Vigo, Španija.

Ponuda motora kreće od tri benzinska i jedan dizel motor. Početak ponude benzinskih motora čini 1,2 litarski VTi najveće snage 72KS dok najjaču verziju čini 1,6 litarski VTi snage 115KS. Kao što smo naveli, ponudu dizel motora čini samo jedan motor i to 1,6 litarski HDi najveće snage 92KS. Svi motori će biti serijski upareni sa petostepenim ručnim mjenjačem,a kao opcija spominju se robotizirani ručni mjenjač sa pet stepeni prenosa i automatski mjenjač sa četiri stepena prenosa (radi se o starom mjenjaču).

Početna cijena od 19.932KM vrijedi za model sa 1,2 litarskim VTi motorom i Access paketom opreme dok najskuplja verzija košta 28.336 KM i odnosi se na verziju sa 1,6 litarski HDi motorom i Allure paketom opreme.

 Izvor:automotosvijet/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.