x

Priča 7-godišnjeg dječaka koja je potresla BiH !

Majka mu je umrla nekoliko mjeseci nakon što je rodila mrtvu bebu. Umjesto da se raduje sestri, nekoliko mjeseci kasnije tugovao je i za majkom. Danas se bori za život.

Dječak Elvedin Deronjić, sedmogodišnjak iz naselja Palanka kod Brčkog, vodi borbu za život: rođen je bez jednog bubrega, a drugi je otkazao. Uz to, dijagnosticiran mu je i tumor u stomaku, koji bi danas trebao biti odstranjen operacijom.

Sve nedaće ovog svijeta spustile su se, izgleda, na ovog dječaka. Majka mu je umrla nekoliko mjeseci nakon što je rodila mrtvu bebu. Umjesto da se raduje sestri, nekoliko mjeseci kasnije tugovao je i za majkom. Danas se bori za život.

Teško bolestan, danas živi s ocem u trošnoj, neuslovnoj kući. Otac, fizički hendikepiran i nesposoban za rad, zarađuje od pastirskog posla. Nedovoljno da bi svome sinu priuštio bolji život i liječenje.

Spas je u transplantaciji bubrega. Potrebno je najmanje 30.000 KM koje  Elvedinov otac Esed nema.

Brčanski humanisti pokrenuli su akciju pomoći. U Palanci će 23. februara biti održan humanitarni koncert. No, taj novac neće biti ni izbliza dovoljan. Zbog toga apeluju da svi koji mogu pomognu malom Elvedinu.

- Srce mi je gotovo puklo od tuge kada sam ga čuo da ocu kaže: Babo, nemoj plakati ako umrem, umrle su i mama i seka…, kaže jedan od organizatora humanitarne akcije, Jasmin Husejnović.

Svi koji žele pomoći malom Elvedinu mogu to uraditi uplatom na žiro-račun u NLB banci: 1322402008974213, na ime Esed Deronjić.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Jasmina Husejnovića na broj telefona 062 783 939.

Izvor:Doznajemo/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.