x

Primera: Barca do pobjede nakon preokreta, junak Paulinjo!

Vodeći tim Primere, ekipa Barcelone danas je na Fernandes Borbalan stadionu u predgrađu Madrida pobijedila nakon preokreta odlični Hetafe (Getafe) rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu izabranici Ernesta Valverdea nisu pokazali ama baš ništa i samo zbog nepreciznosti domaćih nisu primili nekoliko golova.

 

Nogometaši Hetafea poveli su nestvarnim golom Šibasakija u 39. minuti. Koliko je Barca bila loša u prvom poluvremen najbolje pokazuje podatak da su prvi udarac u okvir gola imali u sudijskoj nadoknadi kada je Mesi (Messi) odlično šutirao iz slobodnjaka, a sjajno odbranio Guaita. Ipak u drugom poluvremenu nešto bolja igra Barce.

 

Nekoliko puta je zaprijetio Mesi, a zasluženo izjednačenje stiže u 62. minuti kada rezervisa Denis Suarez pogađa za 1:1. Imala je Barca još nekoliko šansi da dođe do potpunog preokreta, ali odlično je branio Guaita.

 

Moglo je i Hetafe do punog plijena u nekoliko navrata u finišu, ali zahvaljujući Ter Štegenu (Ter Stegenu) ostalo je 1:1. Ipak u 85. minuti još jedan rezervista pogađa za Barcu. Nakon lijepe akcije, odlično se snašao Paulinjo (Paulinho) koji pogađa za konačnih 2:1. Barca je i dalje prva na tabeli sa maksimalnih 12 poena.

 

Izvor: Sport.avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.