x

Pripremate li i vi ovu zdravu namirnicu potpuno pogrešno?!

Ribu možete raditi na puno načina - kuhati, staviti na roštilj, marinirati - no koliko god neke stvari izgledale jednostavno, nije sve lagano kao što izgleda. Na primjer, pripremanje lososa.

Toliko je grešaka koje radite i ne uočavat . Menadžer u kuhinji Brad Leone, pomoćnik urednika rubrike 'hrana' Claire Saffitz i viši urednik rubrike 'hrana' Dawn Perry otkrili su da tu zdravu hranu ljudi spremaju na pogrešan način.

Iščupati glavnu finu kost iz centra ribe 
Glavnu kost treba ukloniti, ali oprezno. Ako je čupate iz mesa, mogli biste ga potrgati, što neće izgledati dobro. Uzmite pincetu i polagano izvucite srednju kost u smjeru u kojem je orijentirana. 

Tko voli kožu, samo neka je ostavi
Kao prvo, koža je ukusna. Stoga, kada kuhate lososa, ostavite na njemu kožu. Ona je sigurnosni sloj između mesa ribe i roštilja. Kožu treba ukloniti jedino kada radite filete. 

 

Kuhati ga u običnoj vodi 
Kad kuhate lososa, nemojte ga kuhati u običnoj vodi. Propustit ćete priliku da mu dodate okus. U vodu dodajte malo limuna ili glavicu češnjaka. Još bolje, dodajte malo bijelog vina i dobit ćete finu aromu, a kuhinja će mirisati. 

Losos je losos
Kada u ribarnici birate lososa, dobro razmislite. Ne požurujte odmahkupiti ako je na rasprodaji. Organski uzgoj je uvijek najbolji. Losos je bogat, pun okusa i ako birate filetiranog, tražite da vam prodavač da jednake dijelove

Kuhati dok se ne raspadne 
Ovo je najčešća greška prilikom kuhanja ribe. Prekuhati je. Umjesto elegantne večere dobit ćete smjesu za mačke. Kad lososa pripremate na roštilju, neka se s jedne strane dobro ispeče da bude hrskav, a za pečenje na drugoj strani neka vatra bude potpuno lagana.

Bacati ostatke 
Asistentica pomoćnika urednika Claire Saffitz čvrsto vjeruje da je hladni losos jedan dan star bolji od svježeg tek skinutog s roštilja. Vjeruje da ostatke ne treba bacati, već ih treba iskoristiti u salati, napraviti sendvič ili ih pojesti onako kako ste ih i napravili dan ranije.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.