x

Pripremite mirisne pohovane tikvice!

Ne samo čulo ukusa, već i čulo mirisa će se probuditi uz ove pohovane tikvice.

Potrebni sastojci

 

1 veća tikvica

3 jaja

100 g parmezana

2 kašike mlijeka

4 kašike brašna po ukusu

so,

vegeta,

biber

ulje

Priprema:

 

Tikvicu oguliti, oprati, te posušiti. Isjeći na tanke šnite, te ih redati jednu do druge na čistoj pamučnoj krpi. Posoliti i pobiberiti.

 

U dublju posudu stavite jaja, mlijeko i parmezan. Razbijte viljuškom dok se ne poveže. Dodajte vegetu i biber, promiješajte. Potom u jaja dodajte brašno. Nemojte dodavati sve odjednom. Dodavajte jednu po jednu kašiku i stalno miješajte dok ne dobijete tečnu teksturu.

 

Masa treba da bude malo gušća nego masa za palačinke. U tavu nalijte ulja toliko da pokrije dno. Svaku šnitu tikvice uronite u masu sa brašnom i jajima, te spustite u vrelo ulje. Pržite na srednjoj vatri dok ne porumene s obje strana.

 

Gotove tikvice stavite prvo na papirni ubrus da upije višak masnoće, potom poslužite dok su još tople uz sezonsku salatu, piše Coolinarika.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.