x

Priridni ljekovi za psorijazu iz vlastite kuhinje!

Psorijaza je problem na koži uzrokovan genetikom i padom imuniteta, tvrde stručnjaci. Još uvijek ne postoji lijek za ovo oboljenje, ali vam brojne ljekovite  namirnice mogu pomoći da ublažite neprijatne i bolne simptome.

Aloe vera

 

Prepolovite list aloe i nanesite gel nježno na kožu zahvaćenu psorijazom. Ovaj ljekoviti gel sadrži vitamin E koji izuzetno blagotvorno utiče na kožu. Ponavljajte ovaj tretman bar tri puta dnevno.

 

Kora banane

 

Ovo je jedan od najjeftinijih prirodnih ljekova protiv psorijaze. Nakon uživanja u ukusu ovog voća isijecite koru banane na kockice i nanesite na kožu nježnim pokretima. Kora će ublažiti svrab i peckanje.

 

Jabukovo sirće

 

Pomiješajte mlaku vodu i jabukovo sirće u jednako odnosu i tuferom nanesite na bolna mjesta. Možete da ostavite da se tako osuši ili isperite nakon nekoliko minuta.

 

Maslinovo ulje

 

Ako plihove masirate maslinovim uljem ublažićete svrab i peckanje. Zahvaljujući antioksidansima u ulju, koža će se brzo oporaviti.

 

Soda bikarbona

 

Pomiješajte kašičicu sode bikarbone i 4 kašičice vode. Nanesite mješavinu na problematična područja pomoću tufera i svrab će se značajno smanjiti. Takođe, možete dodati i kadi vode šaku sode bikarbone i ležati u toj mješavini nekoliko minuta.

 

Ovsena kaša

 

Još jedan efikasan prirodni lijek protiv psorijaze je kupka s ovsenom kašom. U kadu napunjenu mlakom vodom sipajte šolju mljevenih ovsenih pahulja.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.