x

Problematični tinejdžer se odselio sa vaspitačicom !

Majka 16-godišnjaka s problemima u ponašanju optužila je zavod za socijalni rad u jednom mjestu u Velikoj Britaniji da nije ništa preduzeo kako bi spriječio da se dječak preseli u zajednički stan sa svojom 33-godišnjom negovateljicom Viki Kalahan, koja je bila jedan od članova tima za pružanje podrške dječaku u specijalnoj školi. 

Nakon što se saznalo za njihovu vezu, Viki Kalahan, koja ima dvoje djece, dala je otkaz u školi za dječake sa ozbiljnim emocionalnim i bihejvioralnim teškoćama, gdje je radila kao njegovateljica za djecu sa psihičkim smetnjama. 

Policija i socijalni radnici posetili su par i u izvještaju naveli da su “obje strane tehnički sposobne da budu u međusobnoj vezi, bez obzira na to koliko je to primjereno”. 

Dječakova majka, međutim, smatra da je situacija “skandalozna”. 

Znala sam da su moj sin i Viki bliski, ali nisam shvatala koliko. Ne mogu da vjerujem da je zavod to dozvolio - kaže ona. 

Neimenovana žena, koja ima još petoro djece, živi sa partnerom u dvosobnom opštinskom stanu. Ona kaže da je njen sin upućen u ovu školu zbog disleksije i da joj je “ta Viki” rekla i da ima i teškoće zbog ljutnje. 

Pitala sam je šta će škola preduzeti, a ona mi je odgovorila da će ga podvrgnuti terapiji. A onda sam saznala da su se preselili u zajednički stan. Da li terapija ovako izgleda ovih dana? - pita ona. 

Viki Kalahan i dječak sada žive u trosobnom bungalovu u jednom selu, nedaleko od kuće u kojoj je ona stanovala sa svojim mužem, koji se takođe žalio zbog toga što im je dozvoljeno da ostanu u vezi.

Izvor:trojka/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.