x

Procurile nove informacije o porodici osumnjičenog: Davidov djed ubio dvojicu poznanika, tetka komšiju!

Nakon stravičnog ubistva na zagrebačkoj Volovčici, oglasili su se i članovi porodicei 19 – godišnjeg Davida Komšića. Ovaj mladić je bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan (18), u njenom vozilu u srijedu navečer, nožem ubo više od 30 puta pa se sam predao policiji.

“Mi nismo ni lopovi ni kriminalci, “nedobog” da vaše dijete nekoga ubije, svima smo u kvartu pomogli, to je dijete napravilo od ljubomore jer s tom djevojkom hoda od sedmog razreda osnovne škole. Mi smo svi užasnuti time što je napravio, ali niko ne odgaja dijete da postane ubica”, rekao je Davidov bratić, te dodao kako moli da se njegov broj više ne zove jer je čitava familija uzrujana.

 

U javnosti su procurile nove informacije o porodičnim okolnostima osumnjičenoga Davida, piše “Pogled”.

 

Porodica Komšić porijeklom je iz Kiseljaka odakle se prije šest godina preselila u Zagreb, gdje je David lanjskog aprila vozilom usmrtio 72-godišnjeg penzionisanog hrvatskog branitelja i oca petero djece. Taj slučaj je još na sudu, a njegov advokat Fran Olujić tvrdi da je sve ostale prijave o nasilju nesretna Kristina povukla prije ubistva. U ime Komšića je i izrazio saučešće žrtvinoj porodici.

 

“Davidova majka Olivera dolazi iz imućne porodice. Otac joj se obogatio vodeći benzinsku pumpu u Kiseljaku. Riječ je o jako ugodnoj ženi. Davidov otac Ivo držao je kafić Metropolis u Zagrebu, a sada se bavi nekretninama i hotelijerstvom. Njegova porodica u prošlosti je doživjela velik šok. Naime, Ivin otac je prije rata ubio dva čovjeka i zbog toga ležao u zatvoru. I Ivina sestra, Davidova tetka, pod još nejasnim okolnostima, nakon rata u svom domu usmrtila je komšiju”, tvrde mještani Kiseljaka za “Pogled”, potvrđujući i navode da Olivera i Ivo Komšić imaju još dvije starije kćeri, te da je prije nešto više od godine jedna od njih u Sarajevu doživjela tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje je mjesec provela u komi. Bili su to teški dani za porodicu Komšić kao što su i sada.

 

Kako navodi “Direktno” majka ubice pati zbog ubistva bivše djevojke svog sina kao da se radi o njenom djetetu. Neki mediji ranije su pisali i kako je Davidova majka bila u dobrim odnosima s ubijenom Kristinom…

(Faktor)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.