Prodaja ulaznica za drugu reprizu predstave “Sunce tuđeg neba`` počinje u srijedu

07.12.2016 06:00
prodaja-ulaznica-za-drugu-reprizu-predstave-sunce-tudeg-neba-pocinje-u-srijedu-main

Kad: 07.12.2016.

Gdje: Na blagajni BKC-a, na platou Skenderija te putem prodajne mreže kupikartu.ba

 

Prodaja ulaznica za drugu reprizu regionalne hit predstave SUNCE TUĐEG NEBA Dragana Marinkovića Mace, koja će biti izvedena 21. decembra u sarajevskom Domu mladih, počinje u srijedu, 7. decembra.

Podsjećamo, premijerna izvedba održana u BKC-u, a potom i repriza u Domu mladih, rasprodane su u rekordnom roku, stoga je organizator, na zahtjev mnogobrojne publike najavio i drugu reprizu.

 

Ulaznice, po cijeni već od 10,00 KM, od srijede će se moći kupiti na blagajni BKC-a, na platou Skenderija te putem prodajne mreže kupikartu.ba.

 

U predstavi, koja je Sarajlije nasmijala do suza, Marinković tumači  lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

 

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

 

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.