x

Profesor Atom se družio s djecom u Sarajevu! (FOTO)

Naučnik i zaljubljenik u prirodne nauke, Profesor Atom, već treću godinu u okviru kampanje ”Lajk za pametnu energiju” putuje po BiH, s ciljem da djecu i mlade informiše o značaju energetske efikasnosti. U petak, 23. decembra je posjetio Sarajevo City Centar, gdje je najmlađim posjetiocima na zabavan način podijelio korisne savjete za pametniju upotrebu i uštedu energije. 

Kampanja ”Lajk za pametnu energiju” se realizira u okviru projekta ”Zeleni ekonomski razvoj”, koji UNDP implementira u BiH, uz podršku Vlade Švedske, a u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH, Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, te kantonalnim i entitetskim ministarstvima.

 

Projekat ”Zeleni ekonomski razvoj” ima za cilj kreiranje ambijenta i finansijskih mehanizama povoljnih za ulaganje u projekte poboljšanja energijske efikasnosti, kroz uspostavljanje energetskog menadžmenta u javnim objektima u BiH, te smanjenje trošenja javnih budžeta na potrošnju energije i vode, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta“.

 

Više informacija o projektu nalazi se na web stranici www.ba.undp.org kao i na Facebook stranici:
www.facebook.com/Profesor.Atom.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.