x

Proglasili je mrtvom pa se probudila usred obdukcije!

Tačno u ponoć Caroline Burns iz SAD-a jedva je otvorila oči ugledavši iznad sebe svjetla operacijske dvorane i liječnike koji su se upravo pripremali izvaditi joj organe iz tijela, jer je bila proglašena mrtvom!

Cijeli slučaj istražilo je američko Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a u svom izvješću navode da su zabilježili čitav niz pogrešaka koje su Caroline Burns umalo stajale života u St. Joseph bolničkom centru u Syracuseu, New York, 2009. godine.

``Pacijentica nije pretrpjela kardiopulmonalni napad, kako je bilo dokumentirano, niti je imala nepovratno oštećenje mozga``, zaključuje se u izvješću. Pacijentica nije bila u takvom stanju da joj se prekine pružanje medicinske pomoći. 

Zbog niza propusta bolnica je kažnjena s 22.000 dolara, što je, navodi se, najveća kazna toj bolnici od 2002. godine. Nakon što su pregledali dokumentaciju slučajeva u posljednjih deset godina, ovakav slučaj nije pronađen. 

Zabilježene brojne pogreške.

Cijeli niz pogrešaka započeo je uskoro nakon što je Burns vozilom Hitne pomoći dovedena na hitni prijem zbog predoziranja drogom i život joj je bio ugrožen.

U izvješću Ministarstva navodi se kako su liječnici ``preskočili`` pacijentici dati lijekove kojima bi se spriječilo apsorbiranje opojnih sredstava u trbuh i želudac pacijentice te nije napravljeno sistemsko skeniranje mozga.

Navodi se i da su doktori zanemarili upozorenje medicinske sestre da je pacijentica živa i da je njeno stanje mnogo bolje. 

Ova 41-godišnjakinja koja je doživjela cijeli niz nevjerovatnih scenarija, dvije sedmice nakon što je izbjegla vađenje organa u bolnici, potpuno oporavljena puštena je kući, ali 16 mjeseci kasnije počinila je samoubistvo. 

Izvor: danas.net.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.