x

Proizvod koji povećava usne zapravo vam šteti?!

Hit proizvod iz 90-ih opasan je za zdravlje?!

Kao djeca, u kojem god razdoblju bili rođeni, svi smo barem jednom kopali po maminim kozmetičkim torbicama i isprobavali šminku. Uvijek bi se našlo nešto što bi nam zaokupilo pažnju, ali kada su na tržište došla sjajila s efektom povećanja usana, cijeli svijet je poludio.

Čak i ako je bio samo placebo efekt, onaj osjećaj laganih iglica, bockanja i užarenih usnica govorio nam je da sigurno ima nekog efekta i povećava nam usne. Naivno smo vjerovali u inovaciju 90-ih i nismo preispitivali koliko zapravo pozitivan efekt ono ima za naše usnice. Danas, s kojom godinom više, čak i kada osjetimo pretjerano zatezanje kože nakon umivanja gelom za pranje lica, pitamo se ima li ono dobar učinak na našu kožu, a o ovakvom bockanju usana više nemamo tako opušteni stav.
Kakvo god sjajilo da stavite na svoje usne, vizualno će ih povećati, bez obzira imalo ono efekt povećavanja zbog kojeg će vam trnuti usne ili ne. Sjajila s efektom povećanja usana sadrže u sebi sastojke koji zapravo iritiraju kožu- mentol, cimet ili neki koje možemo pronaći u čili papričici. Kada ih nanesete na usne, iritacija uzrokuje brzi povratak krvi na površinu kože, zbog čega nam usne privremeno `nabubre`.

Također, postoje sjajila koja će izazvati sličnu reakciju na vašim usnama, ali uz pomoć dodanog pčelinjeg otrova. U principu, tajna se krije u tome da koža biva `prevarena` kao da je primila ubod i usnice nateku. Bez obzira koji proizvod koristili, trebali bi provjeriti što zapravo stavljate na svoje usne i biti oprezniji. Jer, ako naiđete na proizvod koji sadrži pčelinji otrov, a vi imate osjetljivu kožu i skloni ste alergijama, tijelo vam može burno reagirati. U globalu, koje god sjajilo za povećanje usana da koristite dugotrajno, usne vam postaju suhe i iziritirane.

Najnovije i najbolje verzije ovakvih sjajila, sadrže u sebi hijaluronsku kiselinu koja se prirodno nalazi u našoj koži, vezivnom tkivu i dr. Može zadržati svoju težinu hiljadu puta u vodi, što ju čini idealnim sastojkom za proizvode za njegu kože kojima je cilj vlaženje i `nabubrivanje` kože. Također, postala je veliki hit među plastičnim hirurzima i dermatolozima kao punilo za lice. Ali čak i s ovim novim metodama gdje ćete osjećati vidnu razliku u hidratizaciji usana i dugotrajnijem učinku povećanih usana, ni to nije trajno rješenje. Ako zaista toliko žarko želite veće usne, jedino dugotrajno rješenje je posjet plastičnom hirurgu ili dermatologu, jer nema tog proizvoda koji će vam trajno povećati usne i pritom ih držati hidratiziranima i očuvanima.

 

Izvor: Fashion.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.