x

Prokletstvo Ibrahimovića i Lige prvaka se nastavlja?!

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović prošlog ljeta odlučio je napustiti redove PSG-a i svoju karijeru nastaviti u dresu Manchester Uniteda.

Ibrahimović je na Parku Prinčeva proveo četiri sezone, a nakon što mu je ovog ljeta istekao ugovor sa francuskom ekipom odlučio je karijeru nastaviti u Engleskoj. Dobro je poznato da je Šveđanin u svojoj karijeri osvojio sve osim trofeja Lige prvaka koja mu je prethodnih godina bila trn u oku.

 

Zlatan je u PSG došao upravo da osvoji ovu titulu, ali to nije uspio. U svojoj karijeri nekoliko puta je pravi transfere u klubove za koje je mislio da će biti na krovu Evrope, ali dok je on boravio u tim ekipama to se nije dešavalo.

 

Mnogi su to tada proglasili ``Zlatanovo prokletstvo Lige prvaka``, jer bi većina klubova koje bi on napustio odmah naredne godine osvojile titulu u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu. Kada je 2009. godine napusti Inter i otišao u Barcelonu, milanski klub je već naredne sezone osvojio trofej Lige prvaka.

 

To se desilo i godinu dana kasnije jer je Barcelona bila na krovu Evrope, a Ibrahimović je nastupao u dresu Milana. Mnogi vjeruju da bi se slična priča mogla ponoviti i ove godine jer velike šanse daju PSG-u za osvajanje titule Lige prvaka, pogotovo nakon sinoćnje veličanstvene pobjede protiv Barcelone (4:0).

 

Čini se da Ibrahimoviću jednostavno nije suđeno da u svoju bogatu vitrinu s trofejima stavi i onaj Lige prvaka. No, ko zna možda već naredne godine s Manchester Unitedom ostvari čudo.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.