x

Promocija albuma benda Zona Isključenja u sarajevskom klubu Underground!

Band Zona Isključenja je jučer promovisao svoj novi album. Zona Isključenja je rock bend nastao u Goraždu 1995. Ime ``Zona Isključenja`` grupa dobija zbog karakteristične situacije u kojoj se grad Goražde nalazio tih ratnih godina.

Goražde je bilo proglašeno sigurnosnom zonom UN-a i zonom isključenja od ratnih dejstava u čijoj okolini nije bilo dozvoljeno postavljanje bilo kakvog teškog naoruzanja. Takva parodoxalna slika dala je ideju da se prvobitno ime grupe Paradox promijeni u Zona Isključenja.

 

Na samim početku rada bend se bavio sviranjem obrada pjesama. Kako su sazrijevali životno i muzički, počeli su se baviti autorskim radom. Prvi album ``Vakat je`` objavljen je 2006.godine, zatim drugi ``13. soba`` 2008.godine .

 

Godine 2016., bend je odlučio izdati i svoj treći album koji nosi naziv ``Trenutak, sat, godina``. 

 

Naziv albuma je simbolika kako vrijeme brzo prolazi. Trenutak, sat, godina i prođe 8 godina između dva albuma. Razlog zašto su ovoliko dugo čekali na izdavanje trećeg albuma pojaćnjava jedan od članova banda Đženan Hadžović.

 

``Upali smo u letargiju nakon drugog albuma iz koje smo izasli promjenom gitariste koja se desila prije skoro 4 godine. Nakon toga smo se posvetili radu na novim pjesmama snimajući singlove i konačno nakon 3 godine rada spremni smo za novi album i nove spotove kojima želimo da ponovo dopremo do fanova i publike...``.

 

Svi fanovi rock muzike uživali su u novom albumu ``Trenutak, sat, godina``, na kojem se nalazi devet pjesama: Priča, Sav taj smrad, Vila Unplugged, Sve što tebe dotakne, Trenutak sat il` godina, Zauvjek mlad, Kad sakriju nas bore, Ginger i Moj svijet.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.