Promocija spota i koncert grupe Skroz u City Pubu

24.04.2014 18:00
promocija-spota-i-koncert-grupe-skroz-u-city-pubu-main

Grupa Skroz nastala je u Sarajevu 1996. godine, a čine je: Adnan Šaran (vokal, autor, tekstopisac), Dejan Ostojić (bas gitara), Nedžad Mulaomerović (bubnjevi), Elvir Salčinović (gitara) i Nino Škiljić (klavijature).

Bosanskohercegovačkoj publici prvi put su se predstavili sa pjesmom “Sve sam jači” (1999) a iskorak na regionalno tržište ostvarili su 2005. sa pjesmom “Srušio sam stan”. Do sad su objavili tri albuma – Skroz (Croatia records – 2000), Savršeni Organizam (Menart – 2004) i Regija (Hayat production / Menart – 2008) te četiri samostalna singla – Afganistan (2005), Igraj Bosno (2006), Amerikanac (2011), te Raj (2013). 

Tokom višegodišnjeg djelovanja bilježe veliki broj koncerata širom EX YU prostora te uspješno sarađuju sa produkcijskom kućom PRO.BA, zaslužom za vizualizaciju velikog broja singlova i sa prijateljima Dinom Šaranom, Sejom Sexonom, Elvisom J Kurovichem, Edom Maajka, Srđanom Todorovićem i Branislavom Trifunovićem.

Novi singl grupe Skroz, pjesma "Vila" je treći samostalni singl izdvojen iz opusa koji će ćiniti njihov četvrti album. Video za Vilu sniman je u Sarajevu a kompletna radnja se odvija na mostovima na rijeci Miljacki. 

Glavne uloge tumače glumac Branislav Trifunović i Nadežda Dimitrijević a režiser spota je Enes Zlatar Bure. Vila je ljubavna pjesma nastala jos 1996 te razlog njenog objavljivanja nakon 18 godina objašnjava Adnan Šaran, frontmen grupe: "Kad smo spremali pjesme za prvi album Vila nije ušla u uži izbor iz razloga što tada nismo uspjeli da uskladimo aranžman sa muzikom i tekstom. Na akustičnoj gitari je zvučala puno bolje nego kad bi bend pokušao da je odsvira. Vjerovatno je trebalo vremena da sazrijemo za ovu pjesmu i iskreno je iznesemo. Jako smo sretni da smo je ipak snimili i prezadovoljni smo kako danas Vila zuči a zasluge za to snosi svakako producent Djani Pervan."

 

Montaža: Redžinald Šimek
Organizator: Adnan Beširović
Kostimograf: Emina Kujundžić

Grupa SKROZ će u City Pubu 24.4. (četvrtak) napraviti medijsku promociju svoga novog spota, a nakon toga odsvirati i koncert za sve prisutne. Vidimo se dragi ljudi :).

I da, bitno za napomenuti ULAZ je besplatan :). Thanks to "BURN" !!!


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.