x

Promovisana &#34Zlatna knjiga bosanskohercegovačkog nogometa&#34!

Danas je na Međunarodnom sajmu knjiga u Bosanskoj kući KSC Skenderija u Sarajevu promovisana "Zlatna knjiga bosanskohercegovačkog nogometa" autora Milana Ždrala, kojom se proslavlja 100 godina organizovanog igranja nogometa u BiH i odlazak Reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazil, te 25. godišnjica poslovanja Izdavačko-grafičke kuće PLANJAX iz Tešnja. U programu su pored autora knjige sudjelovali: Mr. Bajruzin Hajro Planjac, Muhamed Bikić, Mirsad Fazlagić, Josip Bukal, Denijal Pirić.

Riječ je zapravo o monografiji nogometne igre na ovim prostorima, od osnivanja prvog kluba u BiH do odlaska selekcije na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

U monografiji su predstavljeni svi najuspješniji klubovi, te najveći fudbalski treneri i selektori u proteklih 100 godina od kada se organizovano igra fudbal u Bosni i Hercegovini.Igrači iz BiH su u raznim selekcijama na olimpijskim igrama, svjetskih i evropskim prvenstvima mediteranskim igrama i univerzijadi osvojili više od 50 medalja.Fudbaleri iz BiH su nastupili i za reprezentaciju Evrope i svijeta.Knjiga donosi rezultate i sastave reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svijetsko prvenstvo u Brazilu velikoj šestorki, podatke o Premijer ligi BiH,Kup takmičenja BiH uz mnogobrojne fotografija.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.