x

Pronađen lijek za rak, farmaceute ne zanima!

Kanadski naučnici pronašli su jednostavan lijek za rak, no, velike farmaceutske kompanije nisu zainteresovane.

Naučnici sa univerziteta u Alberti, u kanadskom Edmontonu, prošlog su nedjelje pronašli lijek za rak. Radi se o jednostavnoj metodi koja se temelji na osnovnom lijeku. Metoda uključuje dikloracetat, koji se trenutno koristi za liječenje metaboličkih poremećaja, moneytrendsresearch.com. Zbog toga nema brige oko mogućih nuspojava ili drugih dugoročnih posljedica.

Lijek ne zahtijeva patentiranje tako da ga može primijeniti svako brzo i jeftino, za razliku od skupih lijekova za rak velikih farmaceutskih kompanija. Kanađani su dikloracetat testirali na ljudskim ćelijama - i djelovao je! `Ubio` je rak pluća, dojke i mozga, dok su zdrave ćelije ostale neoštećene. Lijek je testiran na štakorima koji su bolovali od raznih tumora.

No, uprkos svim dobrim rezultatima i pristupačnosti lijeka velike farmaceutske kompanije nisu zainteresovane. Razlog - DCA metoda se ne može patentirati, a bez patenta nema zarade. Takvo bogatstvo trenutno stvaraju na patentu za AIDS. Zbog toga nastavak istraživanja DCA metode i proizvodnja lijeka ostaje na nezavisnim laboratorijama u saradnji sa univerzitetima.

 

Izvor. Dnevik.hr/Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.