x

Pronađeno tijelo Sulejmana Redžića u kanjonu Miljacke

Tijelo akademika Sulejmana Redžića pronađeno je na području Lapišnice u kanjonu rijeke Miljacke, potvrdila je za portal Klix.ba Danka Tešić, glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo. Njegov nestanak je prijavljen prije više od deset dana.

Prema riječima Tešićeve, pored tijela su pronađeni Redžićevi dokumenti. Naknadnom obdukcijom će biti određen uzrok njegove smrti. Beživotno tijelo pronašli su sarajevski lovci, nakon čega su obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je za naš portal danas potvrđeno, tijelo je u fazi raspadanja. Lokaciju osiguravaju policajci, a tijelo će izvući alpinisti, koji su se spustili u kanjon Miljacke. Na mjesto događaja stigao je i sudski vještak Hamza Žujo, koji će obaviti uviđaj.

Podsjetimo, sarajevska policija je od 9. januara, kada je prijavljen nestanak, tragala za nestalim akademikom, predsjednikom Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, Sulejmanom Redžićem.

Profesor Redžić je bio šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse.

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.