x

Proslavio je 146. rođendan, a jedina želja mu je da umre!

Mbah Gotho, Indonežanin u čijoj ličnoj karti piše da je rođen 31. decembra 1870. godine, proslavio je rođendan sa unucima. Svoju djecu, četiri supruge i desetero braće i sestara je nadživio, a kaže da je tajna dugog života strpljenje.

Mbah Gotho živi u malom selu u Indoneziji, a 146. rođendan je proslavio sa unucima. Na njegovu rođendansku proslavu došle su i komšije, a Gotho je bio nasmijan dok su mu pjevali rođendansku pjesmu. Ovaj starac je navodno sve svjećice ugasio odjednom.

 

Prethodno je upitan za tajnu dugovječnosti, a njegov odgovor je bio ``strpljenje``.

 

Priznao je da se od 1992. godine, kada je naručio nadgrobni spomenik, priprema za smrt. Međutim, 24 godine poslije Gotho je još uvijek živ.

 

Prošle godine je u izjavi za News Network rekao da mu je želja da umre, jer se osjeća slabo i unuci i praunuci ga moraju kupati i hraniti.

 

Njegovi unuci kažu da ovaj penzioner većinu vremena provodi slušajući radio.

 

Njegovu dob potvrdio je matični ured u Indoneziji u kojem su pronađeni dokumenti o njegovom rođenju. Ipak, ako se ne otkriju i neki nezavisni dokazi o njegovim godinama Gotho neće biti upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija osoba u historiji.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.