x

Provjereni recept: NAJMEKŠE DOMAĆE KIFLICE osvojit će vas na prvu!

Ovim odličnim receptom oduševit ćete svoje ukućane i goste.

Pamtite li miris i okus domaćih mekanih bakinih kiflica? Sada ih možete napraviti i sami!

 

Ovim odličnim receptom oduševit ćete svoje ukućane i goste.

 

Sastojci

 

1 kg brašna

 

500 ml mlijeka

 

300 ml ulja

 

2 jaja

 

2 čajne žlice šećera

 

1 čajna žlica soli

 

50 g svježeg kvasca

 

1 jaje (za premazivanje)

 

Priprema

 

U mlijeko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera. U drugoj posudi pomiješajte ulje, jaja, šećer i sol, a zatim dodajte i mlijeko s kvascem. Dodajte brašno i zamijesite tijesto pa ostavite 30 minuta na toplom mjestu da nabuja.

 

Tijesto podijelite na tri dijela. Svaki dio posebno razvucite i razrežite na 12 dijelova ili 16 ako želite manje kiflice. Margarin (50 grama) istopite i pomoću četkice premažite svaki trokut tijesta, a onda zarolajte kiflice. Posložite ih u posudu u koju ste prethodno naribali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mjestu.

 

Kiflice premažite jajetom i posipajte sezamom ili kimom.

 

Pecite kiflice u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 18 – 20 minuta.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.