x

Prvaku ABA lige prijeti stečaj!

Direktor Cibone Aco Petrović izjavio je da će taj košarkaški klub otići u stečaj, ako se do 1. septembra ne riješi problem blokade, prenosi Beta.

Novčana blokada Cibone pri Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) je nešto više od milion eura zbog duga prema četvorici bivših igrača: Marku Tomasu, Damiru Markoti, Gordanu Giričeku i Goranu Vrbancu.

Kako je prenijela Hina, Petrović će sa njima pokušati da se nagodi, a ako uspije u tome, garantuje isplatu obećanog iznosa do 1. septembra.

“U datim okolnostima naša ponuda će biti maksimalno korektna. Ako do 1. septembra ne izvršim ono što sam obećao, moja riječ ne vrijedi ništa i cijeli projekat pada u vodu. Ovo je posljednja šansa za spas Cibone. Taj datum je jednako važan za klupsku historiju kao i titula prvaka Evrope”, rekao je Petrović.

 

“Ili će klub do 1. septembra profunkcionisati, ili će otići u stečaj. Druga opcija ne postoji”, dodao je bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH.

Petrović je od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dobio mandat za spas Cibone i radi volonterski na funkciji direktora kluba.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.