x

Prvi festival masaža 26. jula u Sarajevu: Prijavite se i pokažite svoje vještine!

21. vijek nosi sa sobom brz tempo života gdje smo svakodnevno izloženi stresu i na poslu i u privatnom životu. Sve manje vremena posvećujemo sebi, zdravoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i uopšte zdravom načinu života. Brza hrana, nervoza, nepovjerenje i manjak samopouzdanja doveli su nas do toga da trpi naše zdravlje. Zdravlje je najveća blagodat od Boga i trebamo je čuvati. O blagodatima masaže suvišno je govoriti, jer kroz vijekove se koristi za održavanje vitalnih funkcija našeg organizma. Praktikovati masažu ne znači luksuz, to je obaveza svih nas da pružimo našem tijelu odmor i napunimo se  pozitivnom energijom, a izbacimo negativnu.

Masažni centar Balans

Luja Pastera 2A

066/110-100, 066/110-120

Zbog slabe svijesti naših građana u Bosni i Hercegovini, Balans d.o.o odlučio je animirati sve firme koje se bave istim ili sličnim poslom, koriste masažu kao prevenciju za zdravlje, da se prijave na Festival i zajedničkim snagama da podignemo svijest o učinkovitosti masaže.

 

Sam naziv projekta  „Moć dodira“ ima zadatak da probudi uspavane i ukočene građane Bosne i Hercegovine  da konačno svoje tijelo prepuste stručnim osobama iz oblasti medicine, fizijatrije  i alternativne medicine.

     

Svjedoci smo sve većeg porasta oboljenja vezanih za kičmu kako kod mladih tako i kod starih ljudi: skolioza, kifoza, degenerativne promjene na kičmenom stubu i cijelom tijelu.

 

Stara kineska poslovica kaže: Zdrava kičma-zdrav čovjek, bolesna kičma-bolestan čovjek.

 

Sama statistika pokazala je da u svakom domaćinstvu postoji jedan bolesnik koji boluje od  jedne od gore navedenih  bolesti, a ono što nas najviše zabrinjava je da se sve više mladih ljudi suočava   sa ovim problemima .

 

Živimo u vremenu u kojem preovladavaju elektronski mediji te provodimo dane i sate sjedeći pred računarima, to ima strašne negativne posljedice na naše zdravlje.Sama misija cijelog ovog projekta je da osvijestimo ljude da počnu da misle o svom zdravlju dok još nije kasno.

 

Kada pogledamo oko sebe vidimo gojazne ljude i djecu kako se umorni i neispavani vuku po svojim radnim mjestima, čak im je i  idealno rješenje odlaska do trgovine vožnja automobilom .

 

Životna energija (CHI) leži u nama samima i vrijeme je da se mijenjamo.

 

Masažni centar BALANS je domaćin ovog projekta, samim tim neće učestvovati u takmičarskom dijelu programa, ali će rado da svim prisutnima pokaže svoje tehnike masiranja. Festival će se održati 26. jula u ulici Ramiza Salčina br.39 Saraj Polje u prostorijama Centra.

 

Ovim putem Masažni centar Balans Vas poziva da zajedno demonstrirate koliko ste dobri u onome što radite, a jedini način je da to i prezentujete. Požurite i PRIJAVITE SE na brojeve telefona: 033 766 230; 033 766 231; 066 000 202 ili putem maila: [email protected].

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.