x

Prvi put u Sarajevu - terapija stara više od 5000 godina!

Terapija vakuum čašama je tradicionalna metoda liječenja prisutna u mnogim kulturama. Iako je ova metoda stara već više od 5000 godina, zbog blagotvornog i opuštajućeg djelovanja trenutno je koriste milioni ljudi širom svijeta. Bitno je napomenuti da se ovaj tretman razlikuje od hidžame -  lokalnog izbacivanja nečiste krvi iz organizma. 

Tokom ovog tretmana koriste se čašice koje se kreiranjem vakuuma stavljaju na kožu i ostavljaju na par minuta i time pružaju opuštajući i detoksikacijski učinak, te oslobađaju višak tečnosti u organizmu.

 

Naime, utjecaj čaša prodire u tijelo i do 10 cm. Na ovaj način se otvaraju pore, šire krvne žile te se izbacuju toksini putem limfe. Također, odlično djeluje kod napetih i zgrčenih mišića leđa. Uz pomoć masaže čašama uspješno ćete umanjti upalne procese u tkivu što znači povećanje pokretljivosti i fleksibilnosti.

 

Ova terapija, inače poznata po imenu „Cupping“ ili „Kasat Hawa“ pomaže na problematičnim i bolnim područjima na tijelu, poboljšavajući cirkulaciju i zagrijavajući bolna područja. Može se koristiti zasebno ili u kombinaciji sa drugim metodama poput manualne masaže i slično.

 

Novootvoreni Herbal Spa centar pored tretmana za relaksaciju, održavanje vitalnosti i njegu tijela nudi i ovaj jedinstveni tretman vakuum čašama. Donoseći dašak Azije u Sarajevo i primjenjujući tradicionalne masaže i tehnike, osoblje Herbal Spa centra tvrdi da je cupping terapija jednostavna, učinkovita i bezopasna i te da će mnoge dame, nakon korištenja ovog tretmana, osjetiti sve njegove dobrobiti i dejstva.

 

Herbal Spa Centar se nalazi u Sarajevu u ulici Fra Filipa Lastrića br. 2, a na usluzi su kontakt brojevi: 
+387 33 615 935

0644 222 555

email: [email protected]

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.