x

Prvi veliki derbi za Džeku: Dijamant u paklu Vječnog grada!

Praktično na samom startu takmičenja u Seriji A očekuje nas derbi kola, susret dva glavna kandidata za osvajanje šampionske titule i ekipa koje su u prethodne dvije sezone osvajale prvo i drugo mjesto na tabeli.

I Juventus i Roma kiksali su u prvom kolu, ali dok je Vučica barem uspjela da osvoji bod, Stara dama je doživjela prvi poraz na svom terenu još od 6. januara 2013. i duela sa Sampdorijom. 

 

Istina, legendarni golman aktuelnog šampiona Italije Gianluigi Buffon upozorio je prije okršaja s Udineseom da crno-bijeli ne mogu dovjeka da pobjeđuju, ali vjerujemo da ni njihovi navijači, a ni ljubitelji klađenja nisu očekivali hladan tuš baš na početku novog prvenstva.

 

Oba rivala pojačala su se od prošlog vikenda. Ove nedjelje u Romu je stigao doskorašnji lijevi bek PSG-a Lucas Digme, dok je Juventus pazario krilo Juana Cudrada, koji je prethodnu polusezonu proveo u Chelseaju. Međutim, ne očekuje se da ijedan od njih startuje u ovom derbiju.

 

``Serija A nije trka na sto metara, već maraton``, izjavio je poslije meča sa Udineseom trener Juventusa Masimilliano Allegri, i dodao

 

``Neophodno je malo strpljenja da bismo pronašli pravi ritam``.

 

Njegova ekipa ima dosta problema s povredama, a poslije Samija Khedire i Alvara Morate, koji ipak ima šanse da se nađe u konkurenciji za startnih 11, najnovija „žrtva“ je Claudio Marchisio. 

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.