RECEPT DANA: Zaliveni oslić!
Savršeno ukusan oslić uz krumpir koji bude mekan!
Sastojci
500 g oslića (zamrznutog, svježeg ili neke druge bijele ribe)
1 kg krompira
2 dl bijelog vina
1 dl maslinovog ulja
3 češnja bijelog luka
2 kašike sjeckanog peršina
1 kašikaVegete
so, biber
Priprema
Krompir oguliti, narezati na tanje ploške (cca 3 mm) i rasporediti.
Na krompir složiti očišćenu i na komade narezanu ribu.
Pomiješati Vegetu, so i 5 kašika maslinovog ulja, preliti po krompirima i osliću i staviti peći na 200 stepeni
Pred kraj pečenja krompire i oslića preliti mješavinom preostalog ulja, bibera, vina, nasjeckanog bijelog luka i peršuna pa ispeći do kraja.
Izvor: Cafe.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.