x

RECEPT DANA: Zaliveni oslić!

Savršeno ukusan oslić uz krumpir koji bude mekan!

Sastojci

 

    500 g oslića (zamrznutog, svježeg ili neke druge bijele ribe)

    1 kg krompira

    2 dl bijelog vina

    1 dl maslinovog ulja

    3 češnja bijelog luka

    2 kašike sjeckanog peršina

    1  kašikaVegete

    so, biber

 

Priprema

 

Krompir oguliti, narezati na tanje ploške (cca 3 mm) i rasporediti.

Na krompir složiti očišćenu i na komade narezanu ribu.

Pomiješati Vegetu, so i 5 kašika maslinovog ulja, preliti po krompirima i osliću i staviti peći na 200 stepeni

 

Pred kraj pečenja krompire i oslića preliti mješavinom preostalog ulja, bibera, vina, nasjeckanog bijelog luka i peršuna pa ispeći do kraja.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.