x

RIJETKO VIĐENA PREVARA PREKO INTERNET KUPOVINE: Nisam mogao vjerovati da mi se ovo može desiti!

Nova priča o prevari preko sajta za prodaju i kupovinu. Ovaj čovjek iz Srbije je, kako tvrdi, žrtva dosad rijetko viđene prevare. Pročitajte njegovu priču!

Poštovani,

 

Ovako… Imam problem i negdje sam pročitao vaš tekst o prevari jednog momka na kupujem prodajem i poslije silnih molbi tom sajtu naletio sam na vas.

 

Naime, radim preko kupujem prodajem sajta preko 4 godine, imao sam 26 pozitivnih ocjena mojih kupaca i sam kao kupac, i prije nekoliko dana mi se desilo nešto sto nikada nisam mogao ni da pretpostavim da će mi se desiti.

 

Prodavao sam mobilni telefon Samsung Galaxy SIII I-9300 javio mi se dotični kupac iz Loznice. Za telefon sam tražio 4.000 dinara (33,80 eura) jer je kopija. Čovjek mi je obarao cijenu i nagodili smo se na 3.500 dinara (29,6 eura). Objasnio sam mu sve kako i šta – da ne radi gornji zvučnik, kako sam sve fer i pošteno napisao na oglasu.

 

Kupac je rekao nema problema, poslao sam mu telefon, a kada je podigao paket ostavio mi je nekoliko poruka na sajtu. Kad sam došao sa posla vidio sam da me je nagrdio, prijetio policijom itd….

 

Rekao sam mu: Druže u čemu je problem? On mi kaže: Ti si mene prevario, idem u policiju… U međuvremenu me prijavi sajtu Kupujem prodajem za prevaru, koje nije ni bilo, meni je napisao u privatnoj poruci da mu je telefon koji je dobio 3 inča što je vidjela i redakcija sajta, a njima u prijavi naveo da je dobio telefon od 4 inča itd….

 

Uz malo negodovanja, jer sam znao šta sam poslao, rekao sam mu da mi vrati telefon nazad i da ću mu vratiti novac. Čovjek ništa nije odgovorio više na poruku a sajt Kupujem prodajem mi je blokirao nalog zbog navodne prevare i obavještenje mi je stiglo da će odblokirati kad riješim spor sa članom.

 

Evo šta se desilo nakon toga. U ponedjeljak ujutro stigne meni paket nazad od dotičnog iz Loznice, kad sam otvorio paket na moje veliko iznenađenje je bilo parče drveta upakovanog u kutiju od mobilnog telefona. Odmah sam otišao u poštu da obustavim uplatu, ali rekli su mi da oni ne mogu ništa. Pravac policija – naravno ni oni ne mogu ništa – napravili zapisnik, pisali prijavu, iznos je 3.500 dinara kažu uzmi advokata tereti ga itd….

 

Prijavio sam sve sa drugog naloga sajtu da sam prevaren od člana iz Loznice da je umjesto mog telefona vratio komad drveta. Nisu ništa preduzeli ni nakon niza poruka koje sam im uputio – mailova, slike pošiljke, tražio sam samo da mi se odblokira profil, da ću ja da riješim to privatno, međutim administratori moj nalog još drže blokiran. Meni koji sam prevaren i nasamaren, a čovjek koji mi je to uradio je još član i radi svoj posao.

 

Ja bih vas ovim putem zamolio da mi pomognete da mi vrate moj stari nalog samo toliko tražim od njih, jer od toga živim, od prodaje i nikada ni sa jednim članom nisam imao problema do ovog slučaja. Administracija je jako nepristojna, ne žele da izađu u susret i želim da se ovo javno objavi kao što sam im i napisao da ću da uradim ako ne uslišaju moje molbe i otklone pravog prevaranta sa sajta da se ne opeče jos neko.

 

Ne bih da objavljujem ime javno, ali ako bude trebalo i to ću uraditi samo da ovo vidi svako ko radi preko Kupujem prodajem, a najviše njihovi administratori i sam vlasnik sajta…

 

Srdačan pozdrav

R.S.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.