x

ROBIJA U NAJSTROŽEM ZATVORU: Srpski košarkaš postao zvijer!

Nikola Radojičić (30) iz Lazarevca, bivši košarkaš Crvene zvezde i veliki talenat srpske košarke, robija u najstrožem zatvoru u Limi kao jedini Srbin! Kako „Alo!” saznaje od srpskih državljana koji žive u prijestonici Perua, Nikola je trenutno jedini Evropljanin koji se nalazi u zatvoru sa 3.700 robijaša iz Južne Amerike i tamo ima status nedodirljivog!

- Nikola se, na iznenađenje mnogih, upustio u poslove sa drogom. Osuđen je na 12 godina i nalazi se u najstrožem zatvoru u Limi, gdje je sigurnost na najvišem nivou. U ćeliji je zatvoren 18 sati dnevno. Dozvoljeno mu je samo sat vremena šetnje na dan. Zatvor ima 3.700 zatvorenika iz Južne Amerike i on je jedini Evropljanin i Srbin. Zatvor se sastoji od osam dijelova, ali je on sa svojom grupom uspio da se izbori za poseban status. Zanimljivo je da je kao jedini zatvorenik sa naših prostora tamo stvorio reputaciju nedodirljivog i nije bio ugrožen u sukobima suparničkih narko-kartela. Zbog fizičke izdržljivosti u ovom surovom kazamatu od drugih robijaša je dobio nadimak Zvijer - navodi Srbin, koji je insistirao na anonimnosti.

 

Nikola je uhapšen u avgustu 2014. na aerodromu „Horhe Sančez“ u Limi, prijestonici Perua. Policajci su primijetili da je nervozan i da često rukama trlja stomak. Kada je dobio jake bolove u stomaku, odveli su ga na rendgen i otkrili da je u stomaku imao 23 kapsule kokaina, teške 230 grama. Ubrzo se ispostavilo da i njegov drug Uroš Dokić (24) u stomaku ima devet kapsula sa drogom. Kod obojice su pronađeni zastarjeli modeli mobilnih telefona, manja suma novca, dolara, peruanski novac, kao i ikone svetitelja. Peruanski mediji su tada objavili da su, navodno, čekali let za Amsterdam, odakle su planirali da produže u Srbiju. Saopšteno je da su košarakaš i njegov drug, navodno, članovi iste bande koja trguje drogom, kao i da je njihova veza u Limi neimenovani Bugarin.

 

Dileri koji u organizmu prenose drogu su u narko-svijetu dobili naziv mule. Posao je veoma rizičan, jer prenos droge mogu da obave samo ljudi koji po nekoliko dana mogu da drže paketiće droge u tijelu i da za to vrijeme gladuju! Droga se pakuje u lateks, najčešće u kond*me, koji dragocijeni sadržaj štite od stomačne kiseline. Paketići se izbacuju iz organizma 48 sati poslije gutanja. Postoji i varijanta švercovanja kada se niz paketića kači na tanku nit, koja se vezuje za zub, tako da paketići vise u jednjaku i ne dolaze u dodir sa kiselinom.

 

Mladi košarkaš je u Srbiji bio poznat po velikom košarkaškom potencijalu. Prošao je gotovo sve juniorske kategorije košarkaške reprezentacije, a igrao je za nekoliko timova u Makedoniji, Crnoj Gori, Siriji i Gruziji. U Evropi je posljednje profesionalne angažmane imao u kiparskoj Omoniji i u Litvaniji.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.