x

RODITELJI U KOMI, DJEČAK IH DOZIVA: Mama, tata, je l’ idemo na more?

SOFIJA - Gdje su mi mama i tata? Hoću kod njih. Da li ovo znači da nećemo ići na more? - ponavljao je maleni Marko Makša u bolnici u Bugarskoj, u koju je smješten nakon teške nesreće u kojoj je poginuo njegov brat Miloš, a roditelji Ištvan i Dravka teško povrijeđeni.

Prema riječima našeg izvora upućenog u dešavanja u Bugarskoj, dječačić je juče ujutru otpušten iz bolnice.

 

- Na svu sreću, on nije imao povreda. Uz njega je sve vrijeme bio radnik ambasade, za koga se mališan vezao. Preksinoć su rođaci porodice Makša preuzeli malog Marka, kao i telo nastradalog Miloša, koga će sahraniti - objašnjava naš sagovornik.

 

On dodaje da je zdravstveno stanje Ištvana i Dravke nepromijenjeno.

 

- Ljekari ih drže u vještačkoj komi jer su povrede koje su zadobili u nesreći veoma ozbiljne. Ovo je strašna tragedija - kaže izvor za Kurir.

 

Podsjetimo, porodica je doživjela nesreću u blizini Blagoevgrada, dok su išli na more u Grčku. Navodno, oni su put preko Bugarske izabrali kako bi izbegli gužvu u Makedoniji.

 

U nesreći je povrijeđena i porodica iz Bugarske koja se nalazila u automobilu s kojim se Makša sudario.

 

- Sumnja se da je Makši pozlilo tokom vožnje ili ga je stigao umor, pa je zbog toga udario u Bugare. Najteže je prošla Dravka, koja ima povrede vratnih pršljenova, čela i otvoreni prelom noge. Ištvan ima višestruke prelome i nalazi se na odjeljenju reanimacije - preneli su bugarski mediji.

 

Rođaci porodice Makša ispričali su da su za tragediju saznali tek uveče, kao i da je Ištvanovog oca policija obavijestila da mu je unuk nastradao.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.