x

Raj za oči, tijelo i dušu: Zbog ovoga je Antalija najpoželjnija destinacija za ljetovanje! (II DIO)

Donosimo Vam i drugi dio provoda iz Antalije. Turistička agencija Fibula omogućila je bh. predstavnicima medija sedmodnevni obilazak ``antalijske rivijere``, te je tom prilikom predstavljen dio njhove bogate turističke ponude. Naime, Fibula u svojoj ponudi ima veliki broj hotela u Antalijskoj regiji u Turskoj koje su ovoga juna obišli domaći novinari, a vrijedi spomenuti kako su to hoteli najviše kategorija sa all inclusiv uslugom...

Cijelo područje Antalije krase predivni hoteli, a one najluksuznije smo imali prilike posjetiti i obići.

 

U to se možete uvjeriti i tokom dvosatnog krstarenja antalijskom obalom na brodu StarCraft. Cijene u ovim hotelima su “paprene”, od 1.000 eura do 2.500. eura po osobi za sedmodnevni boravak.

 

Među onima koje smo posjetili, posebno se ističe zdanje, odnosno tematski park “The Land of Legends”, ili kako su ga opisali, hotel za djecu.

 

Radi se o svojevrsnom zabavnom parku, sličnom Disneylandu, koji se graniči sa nestvarnim. Cilj ponude ovog hotela, kako se navodi,  je u gostima probuditi “usnulog dječaka”.

 

Ukoliko vam je životna želja imati bazen u dvorištu, to ćete sebi moći priuštiti, barem na nekoliko dana, boravkom u hotelu “Sherwood Club” koji se nalazi u Kemeru.

 

Uz kompleks hotela sa sobama, “Sherwood Club” sačinjavaju i malene zgrade u kojima se nalazi po nekoliko apartmana. Tu smo odsjeli jednu, ali vrijednu i nezaboravnu noć tokom naše posjete. 

 

Ukoliko, međutim, ne žudite za bazenom u dvorištu, nego ste nostalgični za prošlim vremenima, onda je mjesto za vas hotel “Side Star Elegance” u Sideu koji neodoljivo podsjeća na zdanja koja ćete sresti uz jadransku obalu.

 

Ovo je omiljeno mjesto za njemačke turiste kojih je sve više u Turskoj.

 

Zanimljiv je podatak, da je na području Antalije veliki broj Nijemaca kupilo stanove u kojima borave tokom zime. Na taj način su dodatno smanjili troškove života, ali i spojili ugodno s korisnim.

 

Sedmodnevno putovanje završilo je boravkom u hotelu Ulusoy Club koji će vas očarati svjetlima tokom noći.

 

Posebna  znamenitost koju treba spomenuti je žičara koja vozi na vrh planine Tahtali koja dominira cijelim putem od Beleka do Kemera. Vrh se nalazi na 2365 metara nadmorske visine, što znači da je 20 metara niži od najvećeg vrha na Magliću.

 

Međutim, impozantna visina nije spriječila turske i švicarske investitore da ovdje naprave svojevrsno tehnološko čudo. Nakon penjanja, koje traje nešto manje od 10 minuta, na vrhu vas očekuje fascinantan pogled koji se proteže kilometrima daleko.

 

Osim pogleda, na vrhu ćete u restoranu moći popiti kafu, kupiti suvenir, te dobiti internet. Penjanje na vrh planine Tahtali svojevrstan je i adrenalinski užitak, te oni koji se boje visine neće olako zaboraviti ovu vožnju.

 

Područje Antalije je, nesumnjivo, turistička destinacija koja svojom ponudom sve više osvaja građane BiH. Ponajviše zbog prihvatljivih cijena, ali i veoma kratkog leta koji od Sarajeva traje nepuna dva sata.

 

Ukoliko platite odmor u jednom od tamošnjih hotela na bazi all-inclusive ponude, doslovno, nećete morati ponijeti ni jednu jedinu konvertibilnu marku. Sve vam je uračunato u cijenu, od pića na plaži, do sadržaja frižidera u hotelskoj sobi.

 

O jelima ponuđenim za doručak, ručak i večeru ne treba trošiti riječi. Odmor u tamošnjim hotelima je odmor u pravom smislu te riječi. Sve je u službi gostiju i tamo se i dalje drže kod nas davno zaboravljene izreke “mušterija je uvijek u pravu”.

 

I na “antalijskoj rivijeri” je upravo tako. Turski domaćini su tamo zbog turista, a ne turisti zbog njih.

 

Fibula je vodeća turistička agencija u Bosni i Hercegovini. I ove godine vas vodi na nezaboravno ljetovanje u Tursku:


-   Direktni charter letovi Sarajevo
-   Antalija svakog ponedjeljka i petka
- Posebni popusti za polaske u julu uz najpovoljnije cijene u Bosni i Hercegovini
- I to nije sve: provedite 8 dana u Antaliji po cijeni već od 499 KM.

 

Fibula Air Travel Sarajevo, Ferhadija 24
Facebook stranica:
https://www.facebook.com/fibulaair/?fref=ts

(fokus.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.