x

Range Rover i nekolicina predivnih fotografija!

Da…ovo će biti tek jedan kratak tekst i pozamašna foto-galerija…

Znam da je nevjerojatno u današnje vrijeme vidjeti prljavi Range Rover. Znam i razloge koji se iza svakog od tih čistih primjeraka kriju, jer budimo realni – nitko danas ne kupuje takav automobil zbog svojih terenskih sposobnosti, već samo zato da bi se u prometu osjećao superiorno i ostatku svijeta prikazao bogatim i sposobnim.

 

Dakle, razloga za apsolutni manjak afiniteta prema Range Roveru ne bi mi ni u bunilu trebalo nedostajati, pa ipak ovaj automobil uvijek nekako gledam kroz ružičaste naočale i nikada mi nije prestao biti drag.

 

Iako neslužbene informacije iz servisa Range Rover opisuju kao izuzetno skup automobil na kojem mehaničari konstantno imaju posla, na to gledam kao na dio šarma ovog automobila. Naravno da je skup za održavanje i samim time me nimalo ne čude cifre koje je potrebno odvajati čak i za najobičniju izmjenu ulja i filtera. No zato nemam ovaj automobil i najvjerojatnije ga nikada neću ni imati, pa neopterećen troškovima mogu uživati u glomaznoj i izuzetno stilski dopadljivoj karoseriji.

 

Tako vjerujem da razmišljaju mnogi poklonici ovog automobila usprkos tome što se Range Rover pretvorio u automobil za kvazi-zvijezde, nogometaše, sponzore i sponzoruše.

 

Uglavnom, aktualna generacija Range Rovera je među nama i još uvijek se radi o izuzetno lijepom automobilu usprkos gabaritima i današnjim spiskom kupaca. Samim time nimalo ne čudi dogovor između slavnog fotografa Jonasa Bendiksena, odnosno tvrtke Magnum Photos i uprave Range Rovera, te rezultatno stanje u obliku inicijative pod nazivom „Ultimate Vistas“.

 

Dotična ideja kombinira predivne pejsaže i Range Rover, kako bi se zorno pokazalo da nije riješ tek o još jednom SUV-modelu koji izvan asfaltiranih prometnica i idealnih uvjeta vožnje postaje kastriran i nepokretan.

 

Bendiksen je iskoristio Range Rover za nekolicinu predivnih fotografija snimljenih u njegovoj rodnoj Norveškoj, a u planu je odraditi još nekolicinu takvih sesija i na području SAD-a (ako ga Trump pusti preko zida), te u Kini (ako do tada ne zabrane vožnju po kineskim cestama za sve ono što nije kinesko).

 

Stoga uživajte u fotografijama na kojima ovaj puta nema Kim Kardashian ili neke druge (zbog nečega) slavne osobe, već samo predivna priroda i jedan predivan automobil koji ne zaslužuje status koji u današnje vrijeme nažalost ima.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.