x

Razdragani Palčići održali novogodišnji koncert ``Budi sretan`` u Sarajevu!

Dom mladih u Sarajevu sinoć je bio pun nasmijanih dječijih lica koji su uz pratnju roditelja bili na novogodišnjem koncertu čuvenog sarajevskog hora Palčići pod nazivom ``Budi sretan``.

Ovo je prvi koncert nakon mnogo godina koji je ispunio, ne samo srca roditelja, već i srca svih građana Sarajeva i BiH. 

 

``Nemojte zaboraviti da `nabacite` osmijeh jer je osmijeh light motiv ovog koncerta. Budimo sretni. Palčići su putovanje, druženje, razonoda. Oni su nastavili tamo gdje smo mi stali``, kazali su bivši članovi Palčića.

 

U prepoznatljivom stilu, Palčići su isto obučeni zaplesali i zapjevali, a najveći aplauz su dobili tokom izvedbe pjesme ``Ja volim Sarajevo``.

 

Hor Palčići osnovan je 1983. godine pod dirigentskom palicom legendarnog profesora Slavka Olujića. Prije više od 20 godina misija čuvenog sarajevskog hora bila je pružiti otpor pjesmom i poslati poruku svijetu o ratnim strahotama i upravo su Palčići jedinstven primjer djece u svijetu u organizaciji pružanja otpora ratnim strahotama - pjesmom.

 

Rat ih nije spriječio da se druže, da pjevaju i plešu, a svoje druženje nastavljaju i dvadeset godina nakon ratnih strahota. Nekadašnji Palčići sada su odrasli i imaju svoju djecu, a njihovo ponovno okupljanje u Sarajevu i sve uspomene koje su podijelili o dugogodišnjem druženju i u najtežim uslovima inspirisalo ih je da ponovo zapjevaju i drugima pruže priliku da im se pridruže. 

 

Za ovaj koncert pripremali su se tri mjeseca, snimali su nove i stare pjesme,vježbali koreografije i na koncertu poptuno oduševili publiku.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.