x

Razgovor na prvom spoju: Stvari koje bi trebala reći ili pitati!

Ima li boljeg načina za probiti led od komplimenta? • Kako god bilo, poslovni planovi odlični su način da pokrenete zanimljiv razgovor, ali i da saznaš ponešto o njemu i njegovim ambicijama.

Na prvom spoju, razgovor može ponekad biti vrlo neugodan. No, ovakva pripremljenost odbacit će svaku mogućnost za tako nešto. 

 

1. "Super izgledaš" 

Ima li boljeg načina za probiti led od komplimenta? Mi se ne možemo sjetiti niti jednog, a ovo će olakšati stvari i za tebe, a posebno za njega. 

 

2. "Kako si odlučio čime ćeš se baviti?" 

Bilo da studira ili radi, ili je već nešto postigao ili se trudi postići. Kako god bilo, poslovni planovi odlični su način da pokrenete zanimljiv razgovor, ali i da saznaš ponešto o njemu i njegovim ambicijama. Pritom imaj jednu stvar na pameti: ako on stalno priča o tome kako mrzi svoj posao, ali ima ravno nula planova da poduzme nešto po pitanju toga, to je crvena zastavica. 

 

3. "Kad si zadnji put pogledao ili pročitao nešto o čemu si malo bolje razmislio?" 

Improvizirali smo s pitanjem, no poanta je sljedeća: ovakva pitanja otvaraju vrata u svijet njegovih razmišljanja i interesa, odnosno toga što vas dvoje imate zajedničko, a to su itekako važni podaci. 

 

4. "Ovo me podsjetilo na (umetni priču)..." 

Istinitu i zabavnu priču, koja će smanjiti pritisak prvog spoja i potaknuti ga da se opusti i otvori, koliko je to moguće. Mala napomena: bez pretjerivanja. Želiš ga nasmijati, a ne prestrašiti.

 

Izvor: index.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.