x

Real Madrid novi prvak Španije!

Nogometaši madridskog Reala pobijedili su u gostima u okviru posljednjeg kola La Lige ekipu Malage rezultatom 2:0 i tako postali prvaci Španije.

Kraljevima je u večerašnjoj utakmici bio dovoljan i bod za naslov prvaka, a domaći trener Michel nedavno je podigao mnogo prašine izjavom kako se nada da će upravo Real postati novim španskim prvakom, što se na kraju i ostvarilo.

 

Za Madriđane je krenulo kao iz snova jer je Cristiano Ronaldo već u drugoj minuti postigao gol na asistenciju Isca.

 


M0----x-----2R by clipsbh

Uslijedili su žestoki napadi s obje strane, a posebno se istakao golman domaćih Kameni, koji je nekoliko puta odlično intervenisao.

 

Do drugog gola Real je stigao u 55. minuti kada je Benzema iskoristio dodavanje Varanea i udvostručio prednost Kraljeva.

 

U nastavku utakmice Malaga je bila znatno bolji rival, ali sjajan je na golu Reala bio Navas, koji nije dopustio da domaći postignu gol pa je moglo početi veliko slavlje za Real.

 

Sjajnu utakmicu odigrali su na Camp Nou Barcelona i Eibar, a konačni rezultat bio je 4:2 za Katalonce. 

 


B4----x------2E by clipsbh

Ekipa Luisa Enriquea i prije večerašnje utakmice znala je da ne ovisi o svojoj sudbini te da osim pobjede nad Eibarom moraju čekati Realov poraz u Malagi.

 

Već u sedmoj minuti uslijedio je šok za domaće kada je Inui pogodio na asistenciju Capa za 0:1, a s prednošću gostiju otišlo se na odmor.

 

Novi ``hladni tuš`` dogodio se pola sata prije kraja meča kada je večeras sjajni Inui iskoristio dodavanje Enricha za velikih 0:2.

 

Ipak, nisu se gosti puno radovali jer je već u sljedećem napadu Junca postigao autogol. U 69. minuti Messi je promašio penal, a četiri minute kasnije Suarez na asistenciju Paca poravnava rezultat.

 

Prednost Barceloni donio je Messi nakon što je u 76. minuti ovaj put bio siguran s bijele tačke, a i konačnih 4:2 postavio je argentinski čarobnjak.

 

Vrijedi istaći da je Eibar posljednjih petnaest minuta igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Capa.

 

Real Madrid je sezonu okončao kao lider s 93. osvojena boda, što je tri više od Barcelone. Eibar je sezonu završio na desetoj, dok je Malaga na 11. poziciji.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.