x

Real preko Olympiacosa do Final Foura!

Košarkaši Real Madrida posljednji su sudionici ovogodišnjeg euroligaškog Final Foura. U petoj utakmici četvrtfinalne serije pred svojim su navijačima svladali Olympiacos s 83-69…

Skinuli su na taj način s europskog trona klub iz Pireja koji je osvajao Euroligu u posljednje dvije sezone. U lanjskom je finalu bio bolji upravo od Reala koji je sada dočekao revanš. U polufinalu završnog turnira, koji se igra od 16. do 18. svibnja u Milanu, gledat ćemo tako ”el clasico” – okršaj Barcelone i Real Madrida. Drugi polufinalni par, podsjetimo, čine CSKA i Maccabi.

Olympiacos je ovog petka u Madridu gotovo cijelo vrijeme bio u zaostatku. Istina, na poluvremenu su Grci imali minus od samo šest (40-34), a na kraju treće četvrtine od sedam koševa (59-52), što im je nudilo nadu da mogu do preokreta. No, u završnoj se dionici Real brzo odlijepio i na kraju došao do prilično uvjerljive pobjede.

U domaćem sastavu, u kojem nije bilo ozlijeđenog Dontayea Drapera, najbolji su bili Sergio Llull s 20 koševa i Felipe Reyes s 15 poena i osam skokova. Kod gostiju je 19 koševa i sedam asistencija upisao lanjski MVP Eurolige Vassilis Spanoulis.

Euroliga, četvrtfinale, pete utakmice:

CSKA – Panathinaikos 74-44 (3-2 u seriji)

Real Madrid – Olympiacos 83-69 (3-2 u seriji)

Parovi polufinala:

CSKA – Maccabi

Real Madrid – Barcelona

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.