Recept: Od palačinki može da bude bolja samo TORTA OD PALAČINKI!
Znate li vi nekoga ko ne voli palačinke? Mi ih obožavamo. A kad ih ispečemo više nego što možemo da pojedemo (a to se stvarno rijetko dešava), mi napravimo fantastičnu tortu. Danas glasamo za kombinaciju s bijelom čokoladom.
Brza bijela torta
Potrebno je
ZA TIJESTO: 2 jajeta, 350 g brašna, 500 ml mlijeka, ulje, so, šećer, mineralna voda, na vrh noža sode bikarbone
ZA FIL: 250 ml slatke pavlake, 200 g bijele čokolade
ZA PRELIV: džem od jagoda
Priprema
Slatku pavlaku zagrijte do ključanja, pa skinite s vatre i ubacite kockice bijele čokolade. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ovim filom premazujte palačinke i kad formirate tortu, ostavite je da se dobro ohladi. Prije služenja prelijte blago zagrijanim džemom od jagoda.
Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.