Recept za čokoladnu tortu koji će vas oduševiti!
Idealan recept za sve sladokusce.
Sastojci
250 g mljevenih oraha
200 g šećera
200 g brašna
300 ml crnog vina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilinog šećera
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1 kašičica mljevenog karanfilića
Za fil:
6 kašika džema od kajsija
Za glazuru:
150 g posne čokolade
1 kašika margarina
1 kašika ruma ili likera
Priprema
1. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodajte crno vino i dobro sjedinite smjesu.
2. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru presecite tako da se dobiju dvije kore.
3. Džem od kajsija ugrijte, i njime nafilujte kore.
4. Premažite tortu glazurom koja se pravi od margarina i čokolade rastopljenih na pari, uz dodatak ruma ili nekog likera.
Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.