x

Recept za najbolji domaći sladoled!

Za pripremu ovog domaćeg sladoleda trebat će vam malo više vremena, ali trud će se sigurno isplatiti. 

Recept za omiljenu i okrepljujuću poslasticu.


POTREBNO JE:
1 l mlijeka, 8 jaja, 500 g šećera, 100 g čokolade, 100 g mljevenog keksa,

100 g višanja ili nekog drugog voća, 3 kašike gustina, 100 g maslaca, vanilin šećer.

PRIPREMA

1. U posudu sipajte gustin i žumanca. Ulupajte žicom, pa dolijte decilitar mlijeka.

Umutite, dodajte šećer, pa opet mutite, prenosi Doznajemo.com.

2. Skuhajte preostalo mlijeko, umiješajte umućenu masu od žumanaca i kuhajte.

Kada se smjesa ukuha, umiješajte maslac dok je još vruće.

3. Ostavite fil da se potpuno ohladi, a za to vrijeme umutite snijeg od bjelanaca.

4. U umućena bjelanca ručno umiješajte ohlađenu masu od žumanaca.

5. Ovako dobijen krem podijelite u tri manje posude na jednake dijelove.

6. U prvi dio krema umiješajte rastopljenu čokoladu.

7. Drugi dio krema pomješajte s mljevenim keksom.

8. U preostali krem dodajte isjeckane višnje ili voće po želji.

9. U pripremljene modle, plastične ili metalne čaše sipajte prvo krem sa čokoladom.

10. Preko čokolade sipajte krem s keksom.

11. Na kraju prelijte kremom od višanja ili voća po izboru i sve stavite u zamrzivač preko noći.

Izvor: 24sata/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.