Recept za najbolji domaći sladoled!
Za pripremu ovog domaćeg sladoleda trebat će vam malo više vremena, ali trud će se sigurno isplatiti.
Recept za omiljenu i okrepljujuću poslasticu.
POTREBNO JE:
1 l mlijeka, 8 jaja, 500 g šećera, 100 g čokolade, 100 g mljevenog keksa,
100 g višanja ili nekog drugog voća, 3 kašike gustina, 100 g maslaca, vanilin šećer.
PRIPREMA
1. U posudu sipajte gustin i žumanca. Ulupajte žicom, pa dolijte decilitar mlijeka.
Umutite, dodajte šećer, pa opet mutite, prenosi Doznajemo.com.
2. Skuhajte preostalo mlijeko, umiješajte umućenu masu od žumanaca i kuhajte.
Kada se smjesa ukuha, umiješajte maslac dok je još vruće.
3. Ostavite fil da se potpuno ohladi, a za to vrijeme umutite snijeg od bjelanaca.
4. U umućena bjelanca ručno umiješajte ohlađenu masu od žumanaca.
5. Ovako dobijen krem podijelite u tri manje posude na jednake dijelove.
6. U prvi dio krema umiješajte rastopljenu čokoladu.
7. Drugi dio krema pomješajte s mljevenim keksom.
8. U preostali krem dodajte isjeckane višnje ili voće po želji.
9. U pripremljene modle, plastične ili metalne čaše sipajte prvo krem sa čokoladom.
10. Preko čokolade sipajte krem s keksom.
11. Na kraju prelijte kremom od višanja ili voća po izboru i sve stavite u zamrzivač preko noći.
Izvor: 24sata/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.