x

Reci mi to ružom: Što kojom bojom poručujete primatelju!

Svaka nosi svoju poruku: ljubav ćete pokazati crvenom ružom, tamnoružičastom zahvalnost, zelena simbolizira plodnost, a narandžastu ružu darujte prijatelju. Od raznog cvijeća ruže su najomiljeniji izbor za dar dragim ljudima, a svaka od prekrasnih boja ima drugačije značenje.

Crvena

 

Crvene ruže ne samo da nose najviše poruka nego su i jedan od najpoznatijih simbola današnjice. U vrijeme kad se nisu izravno iskazivali osjećaji, crvene ruže postale su i još su univerzalni simbol prave ljubavi i romantike. Također, simboliziraju ljepotu, strast i požudu, no u novije vrijeme shvaćaju se i kao znak moći i hrabrosti.

 

Narandžasta

 

Narandžaste ruže most su između prijateljstva koje simboliziraju žute ruže i ljubavi koju simboliziraju crvene ruže. Mogu biti izraz divljenja, želje i strasti ili dar koji pokazuje koliko se nekim ponosite. 

 

Žuta

 

Žute ruže idealne su ako želite oraspoložiti nekog, a ujedno njima poručujete i da ga cijenite i volite bez romantičnih aluzija. Također, simboliziraju sreću.

 

Ljubičasta

 

Ljubičaste ruže simboliziraju ljubav na prvi pogled, jaku privlačnost, opčinjenost i šarm. No povezuje se i s bogatstvom, elegancijom te veličanstvenošću.

 

Zelena

 

Rijetke zelene ruže simbolizirale su plodnost, prirodu i obilje. Danas više znače mir, a povezuju se i sa srećom. No zelena je i boja ljubomore te zavisti.

 

Ružičasta

 

Ova boja povezuje se s ljepotom i elegancijom. Tamnoružičaste ruže simboliziraju zahvalnost, a svijetloružičaste nježnost, divljenje i naklonost.

 

Bijela

 

U početku su bijele ruže simbolizirale pravu ljubav. No danas su bijele ruže vjenčani cvijet koji simbolizira jedinstvo, vrline i čistoću nove ljubavi. Povezuju se i s čašću te poštovanjem.

(24ata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.