x

Redizajn Volkswagen Shirocco!

Volkswagen za “Geneva Motor Show” pripremio osvježeno izdanje kompaktnog kupe modela Shirocco. Dizajnerske promjene svana su veoma odmjerene i uglavnom se odnose na novu masku hladnjaka, odbojnike, te prednja svjetla sa klasičnim H7 ili opcionim bi-xenon žaruljama.

Dnevna svjetla su od sada u LED tehnologiji. Poziciona zadnja su dobila moderniji dizajn i LED diode, a preoblikovana su i peta vrata. U ponudu je uvedeno i pet novih boja karoserije: Pure White, Flash Red, Urano Grey, Ultra Violet i Pyramid Gold, a tu su i novi dezeni aluminijumskih felgi.

Unutrašnjost je oplemenjena platnenim i kožnim presvlakama sportski profilisanih sjedišta. Tu je i novi trokraki multifunkcionalni upravljač. Temeljno je redizajnirana centralna konzola, koja je između ostalog dobila nove ventilacione otvore i multimedijalne sisteme od aktuelnog Golfa VII.

Na sredini instument table je ugrađen set instrumenata, koje smo do sada imali priliku da vidimo u aktuelnoj “bubi”. Jedan pokazuje nivo pritisaka turbine, drugi temperaturu ulja, dok je treći klasični hronometar sa kojim se mogu mjeriti ubrzanja, te prolazna vremena po krugu na stazi ili na nekoj zadatoj dionici. U ponudi su uvedeni i Dynaudio Excite audio sistem, te Park Assist sistem pomoći pri parkiranju.

Najtemeljnije promjene su zahvatile pogonsku gamu koja je u potpunosti osavremenjena i prilagođena Euro 6 standardu o emisiji izduvnih gasova. Osim toga prema Volkswagenovim navodima za čak 19% je poboljšana i ekonomičnost Shiroccovih agregata. Ulazni motor od sada će biti 1.4 TSI benzinac sa 125 KS, iznad kojeg se nalzi 2.0 TSI sa 180 KS. U ponudi je i jača verzija 2.0-litarskog agregata sa 220 KS.

Dah svježine udahnut je i najjačem R modelu koji umjesto dosadašnjih 265 sada razvija 280 KS. Ljubiteljima dizelaša ponuđene su dvije verzije 2.0 TDI agregata sa 150 i 184 KS. Svi navedeni modeli će se serijski opremati Start/stop sistemom, osim kod najjačeg Shirocca R, kod kojeg će se moći dobiti samo u okviru dodatne opreme. U ponudi su i dva mjenjača šestostepeni ručni i automatski DSG, koji neće biti dostupan samo uz 1.4 TSI motor. Početak prodaje redizarniranog Shirocca zakazan je za avgust tekuće godine po nepromijenjenim cijenama.

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.