x

Redizajnirani Golf VII stiže u novembru!

Najvažniji Volkswagenov model legendarni Golf doživio je manje kozmetičke promjene i tehnička poboljšanja, a poboljšani su i motori. Ovaj model će biti predstavljen u novembru.

Volkswagen će u novembru predstaviti poboljšani e-Golf čiji domet iznosi 300 km zahvaljujući poboljšanoj bateriji. Uz njega će debitovati i drugi članovi porodice Golf koji su ``zategnuli bore``.

 

Kompanija najavljuje facelift kao ``veće unapređenje`` Golfa, ali zapravo ne otkriva nikakve detalje. Umjesto toga se hvali ogromnom popularnošću automobila koji se prodaje svakih 40 sekundi već 42 godine. Radi se o najuspješnijem evropskom automobilu svih vremena, a do kraja prošle godine je prodano 32.590.025 primjeraka.

 

Najskuplje prodani Golf pripada petoj generaciji modela koji je bio u vlasništvu pape Benedikta XVI. Ovaj automobil je 2005. godine na aukciji prodan za 183.938 eura.

 

Najsnažniji Golf svih vremena je konceptni GTI W12-650 koji je predstavljen 2007. godine. Njegov 6,0-litarski W12 biturbo motor razvija 650 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 325 km/h.

 

Svakog dana se u Volkswagenovih pet fabrika u Brazilu, Kini, Njemačkoj i Meksiku proizvede 2.120 Golfova, a izvoze se u 155 zemalja. VW se hvali da je Golf jedini automobil na svijetu koji je dostupan s električnim hibridnim, benzinskim, dizelskim i plinskim pogonom.

 

Kada je riječ o faceliftu, već su se pojavili nezvanični renderi Golfovog Discover Pro infotainment sistema. Automobil će imati full LED svjetla, veći ekran osjetljiv na dodir, podršku kontrole pokretima ruku, potpuno digitalne brojčanike i mnogo opcione opreme.

 

Očekuje se da će Golf R dobiti poboljšani 2,0-litarski TSI motor uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Tokom 2017. godine će VW odustati od 1,4-litarskog TSI i 1,6-litarskog TDI motora koji će biti zamijenjeni 1,5-litarskim benzinskim i dizelskim motorima. Plug-in hibrid je dostupan samo za hatchback, no, neki kažu da će i praktičniji karavan dobiti GTE tretman.

 

Obnovljeni Golf stiže u novembru.

 

Izvor: klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.