x

Regija u šoku: Za ubistvo dječaka osumnjičen brat!

Zbog ubistva Marka Jakovljevića (16), koje se dogodilo preksinoć oko 22 sata u dvorištu OŠ „Aleksa Šantić“ u Kaluđerici, policija je uhapsila trojicu mladića, među kojima je i njegov brat Miloš (20), saznaje „Alo!“. Po nalogu tužioca, privedeni su još Stefan Đurđević (19) i Strahinja Blagojević (19), a u policiji su zadržani pod sumnjom da su učestvovali u tragediji i da ne bi uticali na dalji tok istrage. Nezvanično se pominje da su sva trojica mladića bila na poligrafu i da im se priče o nesreći razlikuju. Svima je urađen test na barutne čestice, takozvana parafinska rukavica. Prema posljednjim podacima, Miloš je osumnjičen za ubistvo, a Đurđević i Blagojević za saučesništvo.

Marko Jakovljević (16) / Foto: Dimitrije Goll/Alo.rs

Kako saznajemo u MUP-u, Miloš Jakovljević se branio ćutanjem.

 

Pokrenuta je istraga protiv Miloša Jakovljevića, zbog sumnje da je u ponedjeljak oko 21.30 u dvorištu OŠ "Aleksa Šantić" ubio svog brata Marka Jakovljevića (16). Njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo.

 

Blicu je rečeno u Višem javnom sudu da je Blagojeviću određen pritvor, zbog mogućeg uticanja na svjedoke ukoliko ostane na slobodi.

 

Za učestvovanje u izvršenju teškog ubistva osumnjičeni su Blagojević i Đurđević.

 

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana trojici mladića koji se sumnjiče da su umiješani u pucnjavu u kojoj je u ponedjeljak ubijen Marko Jakovljević.

 

- Kriminalsitički inspektori su do trenutka privođenja osumnjičenih prikupili materijalne dokaze koji potkrepljuju sumnju da su privedeni počinili krivično djelo - saopštila je policija.

 

- Poslije obdukcije znaće se više, ali zasad je poznato da se metak zadržao pored grkljana. Pronađen je pištolj za koji se sumnja da je iz njega ispaljena smrtonosna čaura, i to oružje je na vještačenju, a serijski broj je naknadno brušen. Niko od do sada saslušanih nije priznao da je pucao, a zanimljivo je da se u društvu, kada se to dogodilo, zapravo nalazio i Markov rođeni brat.

 
Utvrđeno je, takođe, da pucanj nije došao iz automobila kako se prvobitno tvrdilo i da Marko nije ustrijeljen sa leđa. Nema izlazne rane, što ukazuje da je metak zastao u grlu mladića i izazvao unutrašnje krvarenje - rečeno nam je u policiji.
 
 
Sve okolnosti tragičnog događaja se još utvrđuju, a jedna od pretpostavki je da Marko nije namjerno upucan. Pištolj kojim je ubijen, policija je pronašla u obližnjoj rječici i vjerovatno je pripadao nekom od mladića koji su kobne večeri bili u društvu sa njim.
 
 
Za Marka u Kaluđerici imaju samo riječi hvale. Bio je učenik Hemijske škole na smijeru tehničar za industrijsko - farmaceutsku tehnologiju, a san mu je bio da upiše Policijsku akademiju. Kobne večeri su sa njim u društvu bila još dva drugara i dvije drugarice. Pominje se i da je u dvorištu škole bila još jedna grupa od dvije djevojke i tri mladića.
 
 
- Nadao sam se da je živ. Bio sam sa njim u kolima Hitne pomoći. Dozivao sam ga, ali nije reagovao. Bio je u nesvijesti, a krv mu je išla na usta i nos - teškim glasom pričao je jučer Markov otac Goran.
 
 
- Ne možemo da shvatimo šta se desilo djetetu koje nije imalo mrlju u životu. On nije znao ni da se posvađa sa nekim, bio je dobro dijete, dobar đak. Bio je sportista i trenirao je bodi-bilding. Te večeri je bio sa drugarima u školskom dvorištu. Pošto uveče nije izlazio, često je sa društvom iz kraja odlazio tamo da igraju fudbal i košarku. Kažu da je, kada je ubijen, pošao sa drugom da isprati dvije drugarice do stanice i da je upucan na samoj kapiji školskog dvorišta - objašnjava otac i dodaje da mu je stariji sin Miloš, koji je takođe bio sa Markom, tokom kratkog susreta u policiji, rekao da je bio okrenut leđima i da je čuo pucanj.
 
 
- Okrenuo sam se i vidio Marka kako ide prema nama. Uspio je da kaže: „Miloše“, napravio je još dva koraka i srušio se. Kada sam mu prišao krv mu je išla na usta - prepričava Goran riječi starijeg sina i dodaje da je Miloš počeo da vrišti u policijskoj stanici kada mu je saopštio da je Marko poginuo.
 
 
U njihovoj kući jučer je vladala mukla tišina, dok majka Maja nije bila u stanju da priča.
 
 
Izvor:Alo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.